Pepsi, 15 Yıl Sonra Logosunu Değiştirdi: İşte Buram Buram Nostalji Kokan Yeni Logo

80
14
7
6
6
Dev içecek markası Pepsi, logosunu değiştirdiğini duyurdu. Yeni logo, 80'li ve 90'lı yıllardaki ikonik Pepsi logosunu andırmasıyla dikkat çekti.

Son zamanlarda birçok farklı sektörden dev şirketlerin logolarını değiştirdiklerini görüyorduk. Örneğin Nokia, yakın zamanda 60 yılın ardından logosunda değişikliğe gitmişti. Audi, Lancia, Citroen gibi otomobil üreticileri de bu tarz adımlar atmıştı.

Şimdi ise dünyanın en büyük içecek markalarından biri olan Pepsi’den benzer bir hamle geldi. ABD merkezli alkolsüz içecek üreticisi, logosunu değiştirdiğini duyurdu.

İşte Pepsi’nin yeni logosu

Pepsi’nin bu değişikliği, 15 yılın ardından geldi. Bir önceki logoda Pepsi yazısı kırmızı, beyaz ve mavi renklere sahip amblemin yanında veya altında duruyordu. Şirketin ismi, şimdiki değişiklikle siyah bir renk alarak bu amblemin içine yerleştirildi.

125 yıldır varlığını sürdüren Pepsi’nin logosunda marka isminin büyük harflerle yazıldığını görüyoruz. Şirketin pazarlama bölümünün başı Todd Kapplan, eski küçük harfli logonun şirketin ‘cesur ve kendine güvenen’ havasını yansıtmadığını söylerken daha keskin, büyük harfli logonun bunu yapabildiğini söylüyor.

Buna ek olarak markanın yeni logosunun, eski zamanları hatırlattığını ve bu nedenle nostaljik bir havaya sahip olduğunu da görebiliyoruz. Bu nedenle eskisine oranla çok daha iyi göründüğünü söyleyebiliriz.

Pepsi, geçen ay şekersiz içeceklerin markanın öncelikli stratejisi olacağını duyurmuştu. Sıfır şekerli kolalarında gördüğümüz siyah rengin, üç renkli ikonik amblemin ortasındaki isme yerleştirilmesi de bu yüzden yapıldı. Kapplan da markaya öncülük edecek şekersiz içeceklerindeki bu rengi kasıtlı olarak buraya koyduklarını söyledi. Dev şirket, tüketicilerin şeker kullanmaktan kaçınmaya başlaması nedeniyle şekerden uzaklaşmaya başlamıştı.

Pepsi logosunun yıllar içindeki değişimi

Pepsi, 1890’lı yılların sonundan bugünlere kadar birçok kez yeniden markalaşma yoluna gitmişti. En son logo değişikliği de 2008 yılında yapılmıştı. Yukarıdan görsele bakarak, yeni logonun 80’li ve 90’lı herkesin aklına kazınan Pepsi logosunu andırdığını bir kez daha anlayabiliyoruz.

Kaynak : https://edition.cnn.com/2023/03/28/business/pepsi-new-logo/index.html
80
14
7
6
6
Emoji İle Tepki Ver
80
14
7
6
6