FIFA 23'ün Yapay Zekası Dünya Kupası'nın Sonucunu, Messi'nin Aldığı Ödüle Kadar Bildi

8
5
3
1
0
EA Sports'un FIFA 23'ün de altyapısını oluşturan "HyperMotion2" isimli yapay zeka teknolojisi, Katar 2022 Dünya Kupası şampiyonunu doğru tahmin etti. Turnuva daha başlamadan önce Arjantin diyen yapay zeka, şaşırtıcı şekilde bazı istatistikleri de önceden doğru tahmin etti.

Futbol tutkunlarını bir süredir ekranlara kilitleyen Katar 2022 Dünya Kupası, dün akşam gerçekleştirilen Arjantin-Fransa karşılaşması ile resmen sona erdi. Arjantin, penaltı atışlarında Fransa'yı devirdi ve Dünya Kupası'nı almayı başardı. 

Video oyun dünyasının önemli isimlerinden biri olan EA Sports ise turnuvanın ardından önemli bir gelişme ile gündeme geldi. Şirket, kullandığı teknolojilerin ne kadar gerçekçi olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Zira şirketin "HyperMotion2" isimli yapay zekası, şampiyonun Arjantin olacağını önceden bilmişti.

HyperMotion2'nin favorisi zaten Arjantin'di!

ea dünya kupası şampiyonunu önceden bildi

Karşılaşmaları tek tek simüle eden yapay zekaya göre Katar 2022 Dünya Kupası kazananı Arjantin olacaktı. Öyle de oldu. Yapay zekanın ilk üçte gösterdiği Fransa ise turnuvayı ikinci olarak tamamladı. Bununla birlikte yapay zekaya göre finalde Arjantin'in finaldeki rakibi olması gereken Brezilya'nın çeyrek finalde elendiğini belirtelim.

HyperMotion2'nin Altın Ayakkabı tahminleri tutmadı!

Altın ayakkabı

EA Sports'un yapay zekası, hangi oyuncunun "Altın Ayakkabı" ödülüne layık görüleceğini de tahmin etti. HyperMotion2'ye göre ödülün sahibi, ülkesinin şampiyon olmasında önemli katkılar sağlayan Messi olacaktı. Ancak bu tahmin doğru olmadı. HyperMotion2, Messi'nin 7 karşılaşmada 8 gol atacağını öngörmüştü ancak Messi, turnuvada 7 gol attı. Altın Ayakkabı ödülünün sahibi ise 8 gol atan Kylian Mbappe oldu.

Altın Top ödülü için yapılan tahmin ise doğruydu!

Messi altın top

Katar 2022 Dünya Kupası finallerini her açıdan simüle eden HyperMotion2, Altın Top ödülünün Messi'ye verileceğini düşünüyordu. Yapay zekanın bu tahmini de doğru çıktı. Messi, Katar 2022 Dünya Kupası'nda Altın Top ödülüne layık görüldü.

HyperMotion2, Altın Eldiven ödülünde "kısmen" doğru cevabı verdi!

Altın Eldiven

HyperMotion2, Katar 2022 Dünya Kupası'nın en iyi kalecisi için net bir şey söyleyememişti. Oluşturulan simülasyona göre Altın Eldiven ödülü, Rui Patricio, Alisson, Dominik Livaković veya Amiliano Martínez'den birine gidecekti. Ödülün sahibi, Arjantinli file bekçisi Amiliano Martínez'e gitti.

1872 ve sonraki yıllardaki verileri inceleyen yapay zeka ise doğru sonuca ulaşamadı!

Katar 2022 Dünya Kupası şampiyonunu tahmin etmeye çalışan tek yapay zeka HyperMotion2 değildi. Birleşik Krallık'ta geliştirilen ve 1872 yılından beri tüm uluslararası karşılaşmalara ait veriler kullanılarak eğitilen "AIrsenal" isimli yapay zeka da turnuvanın şampiyonunu tahmin etmeye çalıştı. Ancak bu yapay zeka ne yazık ki doğru tahminde bulunamadı. AIrsenal'in favorisi olan Brezilya, çeyrek final karşılaşmalarında turnuvaya veda etti.

Kaynak : https://www.ea.com/en-gb/games/fifa/fifa-23/news/ea-sports-fifa-world-cup-22-prediction
8
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
3
1
0