Firefox'un Android Sürümü, Karanlık Mod Desteğinin de Olduğu Bir Güncelleme Aldı

21
3
1
0
0
Firefox ekibi, tarayıcının Android sürümünü güncelledi. Güncellemeyle birlikte "Firefox Daylight" olarak isimlendirilen yeni sürüm, gelişmiş güvenlik ve gizlilik özelliklerinin yanı sıra bazı tasarım değişiklikleri de getiriyor. Yeni sürüm, an itibarıyla Türkiye'de kullanılabiliyor.

Kullanıcıların en çok tercih ettiklerini internet tarayıcılarından bir tanesi olan Firefox'un Android sürümü, önemli yeniliklerle güncelledi. "Firefox Daylight" olarak isimlendirilen yeni Firefox, kapsamlı yeniliklerin yanı sıra kullanıcıların güvenlik ve gizliliklerini iyileştirecek bazı özelliklerle birlikte geliyor. Geliştirici ekip, Firefox'un yeni Android sürümünün masaüstü için kullanıma sunulan Firefox Quantum'dan esinlendiğini açıklıyor.

Firefox'un Android ekosistemindeki kullanıcılara sunulan güncellemenin en önemli özelliği, varsayılan olarak aktif halde gelen gelişmiş izleme koruması. Geliştirici ekibin (ETP) olarak isimlendirdiği bu özellik, kullanıcıların gezinme verilerini kullanarak reklamların gösterilmesinin önüne geçiyor. Yeni tarayıcı bu sayede, kullanıcıları adeta satın almaya teşvik eden bu durumu ortadan kaldırıyor.

Firefox

Firefox Daylight'ın ETP özelliği, kullanıcılar tarafından özelleştirilebiliyor. Yeni sürüme geçildiğinde standart seviyede koruma sağlayan ETP, istenildiği durumda özel seviye koruma sağlayabiliyor. Mesela bir kullanıcı, ETP'yi katı koruma seviyesine getirirken verilerinin toplanmasının yanı sıra reklamlardan da kurtulabiliyor. Ancak bu koruma seviyesi, bazı internet sitelerine erişimi de engelliyor.

Gizli sekmeler özelliği ile sadece tarayıcıdan değil, ziyaret edilen sitelerden de gizlenilebilecek

Mozilla geliştiricileri, Firefox'un yeni Android sürümünde gizli sekmeler özelliğini de iyileştiriyor. Şirketin Firefox Focus isimli teknolojisinden faydalanan bu özellik, gizli sekmeler açıldığı zaman kullanıcıların tamamen gizlenmesini sağlıyor. Bir kullanıcı bu özellik sayesinde, ziyaret ettiği internet siteleri tarafından bile izlenemiyor. Ayrıca uygulama simgesinin üzerinde basılı tutulduğunda gizli sekme özelliğine doğrudan erişim sağlanabiliyor.

Firefox

Firefox Daylight, gizlilik özelliklerinin yanı sıra bazı tasarım değişiklikleriyle birlikte geliyor. Örneğin artık adres çubuğuna ekranın alt tarafından erişilebiliyor. Bu sayede büyük ekrana sahip telefonlar için kullanım kolaylığı sağlanmış oluyor. Ayrıca bu internet tarayıcısı artık eklentileri de destekliyor. Geliştirici ekip, şu an için 10 farklı eklentiye destek veriyor olsa da ilerleyen dönemlerde bu eklentilerin sayısının artması bekleniyor.

Tüm bu özelliklere ek olarak Firefox Daylight; karanlık mod, yer işareti koleksiyoncusu ve resim içinde resim gibi özelliklere de sahip. An itibarıyla Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede kullanılabilen Firefox'un yeni Android sürümü, ilerleyen günlerde dünya genelindeki tüm kullanıcıların hizmetine sunulmuş olacak. 

Kaynak : https://thenextweb.com/plugged/2020/08/25/new-firefox-for-android-launches-with-souped-up-privacy-tools-and-a-bottom-address-bar/
21
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
1
0
0