Elon Musk’ın Tweet’iyle Yükselişe Geçen Bir Kripto Parada Dolandırıcılık Olduğu Ortaya Çıktı

32
9
3
2
1
Elon Musk'ın Shiba Inu cinsi köpeğine Floki adını vereceğine dair bir atmasının ardından ortaya çıkan Floki Inu adlı token iki kez rug pull gerçekleştirdi. Birinci seferden ders almayıp fırsatı kaçırma korkusu yaşayan yatırımcılar ise iki kez maddi kayıp yaşadı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla CEO’su ve Dogecoin (DOGE) fanı Elon Musk, attığı tweet’lerle kripto para piyasasında büyük değişiklikler yapmasıyla bilinmekte. Yine Musk’ın attığı bir tweet ile ciddi bir yükselişe geçen Floki Inu (FLOKI) adlı token, 2 kez rug pull gerçekleştirdi. Floki Inu, yatırımcılar sözleşmeyle ilgili sorunlar olduğunu fark edince problemle karşılaştı ve olay büyüdü.

Kripto para topluluğunda, attığı tweet’lerle piyasayı manipüle edebilmesi nedeniyle adı kimi zaman iyi kimi zaman da kötü anılan Elon Musk, 25 Haziran’da yeni Shiba Inu cinsi köpeğine Floki adını vereceğine dair bir tweet attı ve bu tweet sonrasında bu isimle birçok token çıktı. Beklendiği gibi, bu amaçsızca yaratılmış paralar arasında dolandırıcılık ortaya çıktı. Bunlardan bir tanesi de Ethereum (ETH) tabanlı Floki Inu oldu. FLOKI adlı token büyük ilgi çekti ve yatırımcılardan bir hayli fon aldı.

Sözleşmedeki sorun dolandırıcılığı ortaya çıkardı:

kripto para

Elon Musk’ın tweet’lerinin piyasada büyük ölçüde dalgalanmalara neden olduğu bir gerçek ve bu durum, birçok amaçsız token’ın ortaya çakmasına yol açtı. Floki Inu’nun foyası, yatırımcıların sözleşmede sorunlar olduğunu fark etmesiyle beraber ortaya çıktı. Kullanıcılar satın aldıkları token’ları satmaya çalışırken uyarı mesajları almaya başladı. Satışları sadece proje sahiplerinin yapabildiği fark edilince işin içinde bir dolandırıcılık olduğu anlaşıldı.

Bununla birlikte, projedeki dolandırıcılık ortaya çıkmasına rağmen riske girmeyi tercih eden kişiler arasında fırsatı kaçırma korkusu (FOMO) hüküm sürdü. Projenin ikinci (V2) versiyonu ortaya çıkınca, yatırımcılar buna da yatırım yaptı. Fakat aynı problemler FLOKI V2’de de yaşandı.

Kaynak : https://www.coinkolik.com/elon-musk-sayesinde-yukselise-gecen-kripto-para-iki-kez-rug-pull-yapti/
32
9
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
32
9
3
2
1