Ford, Park Sorununu Çözecek Bir Teknoloji Üzerinde Çalışıyor

21
2
1
1
1
Ford, sürücüler için can sıkabilen park etme ya da otoparkta park yeri bulma konusunu tarihe gömecek bir teknolojiyi tanıttı. Birden çok şirketin iş birliği yaptığı bu teknolojide sistem otomatik olarak park yeri seçiyor ve araç kendisi bu yeri bulabiliyor.

Araba kullanan birçok kişi için aracı gerçekten başarılı bir şekilde park etmek bazen sorun haline gelebiliyor. BMW 7 Serisi gibi araçlarda uzaktan park özelliği bulunuyor veya Tesla araçlarında otomatik park sistemi bulunuyor. Ayrıca bazı park yerlerinde sürücüler araçlarını alanı çok fazla kullanacak şekilde park edebiliyorlar.

Ancak Ford'un bu konudaki teknolojisi işi bir adım daha ileri götürüyor. Ford tarafından kullanılacak olan teknolojide, diğer otomobil üreticilerinin aksine kullanılabilir park alanını en uygun şekilde kullanmaya odaklanılıyor.

Ford'un otomatik park sistemi

ford otomatik park sistemi

Blue Oval, Bedrock ve Bosch ortaklığıyla geliştirilen bu teknoloji, Ford Escape'te gösterildi. Bu teknolojide Bedrock'ın The Assembly Garage'daki altyapı temelli sensörleri kullanılıyor. Peki, bu teknoloji nasıl çalışıyor gelin ona bakalım.

Bu teknolojiyle uyumlu araca sahip olan bir sürücü kapalı otoparka girdikten sonra araçtan çıkıyor ve akıllı telefonundan otomatik park seçeneğini seçiyor. Sürücünün otoparkta yer bulmak için dolaşması gerekmiyor, sistem bir park yerini seçiyor ve araç o yeri buluyor. Otoparktan çıkılacağı sırada da araç akıllı telefon vasıtasıyla tekrar geri çağırılabiliyor. Tahmin edilebileceği gibi bu teknolojinin içerisinde araçlara ya da yayalara çarpmasını önleyecek sensörler de yer alıyor.

Şirketler, otomatikleşmiş park sistemleri sayesinde aynı alana %20 daha fazla aracın park edebileceğini ifade ediyor. Üstelik bu teknolojinin numaraları sadece bunlarla da bitmiyor. Bu yenilik, aracı oto yıkamaya göndermek ya da şarj istasyonuna göndermek için de kullanılabiliyor.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/ford-wants-to-take-care-of-parking-for-you
21
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
2
1
1
1