Bir Tasarımcı, Ford İçin Tesla Cybertruck'a Rakip Bir Elektrikli Kamyonet Tasarladı

37
20
11
1
1
Bir tasarımcı, otomotiv dünyasının devlerinden Ford için bir elektrikli kamyonet tasarımı hazırladı. Tasarımcı, yaptığı çizimde F-E50 adını verdiği kamyonetin hem içini hem de dışını detaylı bir şekilde aktardı.

Elektrikli araçlar otomotiv dünyasındaki ağırlığını giderek artırmaya devam ederken bu alana yapılan yatırımlar ve bu alanda çıkan araç türleri de giderek artıyor. Elektrikli araçlar şu an daha çok otomobil tarafında kendisini gösterse de kamyonet tarafında da örnekleri bulunuyor.

Tabii elektrikli kamyonet deyince akla ilk olarak Tesla'nın geçtiğimiz sene kasım ayında tanıttığı Cybertruck'ı geliyor. Ayrıca geçtiğimiz aylarda tanıtılan Lordstown Endurance da bu alanda gösterilebilecek bir diğer örnek. Peki, Ford elektrikli bir kamyonet çıkarsa nasıl olurdu?

Ford'un elektrikli kamyoneti F-E50

ford f-e50 elektrikli kamyonet tasarımı

Şu an Ford'un elinden çıkmış böyle bir araç bulunmuyor ve yukarıda gördüğünüz tasarım da bir tasarımcı olan Glen George'un elinden çıktı. Glen George, araca Ford F-150'ye ithafen F-E50 adını verdi. Ortaya çıkan tasarım ise hem modern hem de Ford'un günümüzdeki tasarım diliyle oldukça benzer.

ford f-e50 elektrikli kamyonet tasarımı

Tasarıma bakıldığında aracın dik ve kısa ön kısmıyla birlikte yan U şeklindeki farları göze çarpıyor. Ayrıca klasik FORD yazısı da ızgaralardaki yerini koruyor. Aracın oldukça eğimli olan ön camı da Tesla'nın Cybertruck'ını andırıyor. Tasarımcının, aracın çamurluk kemerlerinde de kare şeklinde bir tasarımı benimsediği görülüyor. Buna ek olarak aracın ön kapısının da bir hayli büyük olduğu görülüyor.

Ford f-e50 elektrikli kamyonet tasarımı

Aracın arka tarafına bakıldığında boydan boya uzanan bir stop lambası tasarımı dikkati çekiyor. Arka tarafta ise üç kişilik değil iki kişilik koltuklar bulunuyor. Bunlara ek olarak aracın sürücüsü için tasarlanmış ikincil bir ekran yer alıyor. Ford için tasarlanmış bu elektrikli kamyoneti nasıl buldunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/meet-fords-answer-to-the-cybertruck
37
20
11
1
1
Emoji İle Tepki Ver
37
20
11
1
1