Fortnite, M.E.K.A.’nın Kaldırılması Tartışmalarına Son Verdi

42
29
6
4
2
Oyuncuların son dönemde #RemoveTheTech etiketi altında buluşup M.E.K.A.’nın kaldırılmasını istemeleri üzerine Fortnite ekibi cevabını verdi. Verdikleri cevaba göre M.E.K.A. zırhı oyuna eşsiz bir deneyim katıyor ve oyuncular arasındaki dengeyi sağlıyor.

Fortnite’ın 10. sezonundaki yeniliklerden biri de oyuna eklenen M.E.K.A. adlı giyilebilir zırhtı. Fakat M.E.K.A. oyuna eklendiği günden beri ağır eleştirilere maruz kalıyor. Oyuncular, M.E.K.A.’nın aşırı güçlü olduğunu ve oyunun eğlencesi ile rekabetini yok ettiğini savunuyorlar. Artık canlarına tak eden bazı oyuncular ise #RemoveTheMech etiketi altında M.E.K.A.’nın oyundan tamamen kaldırılmasını istiyorlar.

M.E.K.A. iki oyuncu tarafından kontrol edilebiliyor. Bir oyuncu hareket komutlarını verirken diğer oyuncu silahları kontrol ediyor. M.E.K.A. şu anki durumunda bile o kadar güçlü ki profesyonel oyuncular bile bu zırhın oyundan kaldırılması gerektiğini savunuyor.

fortnite

Fortnite M.E.K.A.’ya gelen tepkiler üzerine geçtiğimiz günlerde yapımcılar tarafından zayıflatılmaya çalışmıştı. Ancak M.E.K.A.’ya ne kadar zayıflatma gelirse gelsin oyuncular hala tatmin olabilmiş değiller ve hala zırhın oyundan tamamen kaldırılmasını istiyorlar.

Fortnite bu konuda ne diyor?

fortnite M.E.K.A.

Fortnite ekibi yoğun tartışmalara cevap vermek için bir blog yazısı paylaştı. Paylaşılan yazıda ise M.E.K.A.’nın oyundan kalkmayacağı ve oyuna eğlence kattığı savunuldu.

Yayınlanan blog yazısına göre Fortnite’ın amacı tüm yetenek seviyesindeki oyuncuları bir araya getirerek herkesin kazanabileceği bir deneyim oluşturmak. Bir diğer amacı da oyuncuları eğlendirmek. Blog yazısına göre M.E.K.A. zırhı bu amaçları karşılamak için oyuna eklenmiş.

Oyuncularının düşüncelerinin tam zıttı yönünde açıklama yapan Fortnite, M.E.K.A. zırhının oyuna eşsiz bir deneyim kattığını söylüyor. Bunu da oyuncuların istatistiklerine göre oluşturulan grafiklerle sunuyor.

Fortnite meka

Yukarıdaki grafikte her oyun türünde M.E.K.A. ile alınmış skorların ortalaması bulunuyor. (Tekli, Çiftli, Ekipli, Kapışma Takımı, Tekli Arena ve Üçlü Arena)

Fortnite ekibinin paylaştığı blog yazısında bahsedilen bir şey de her seviyedeki oyuncuların başarılarının durumları. Buna göre M.E.K.A. oyuna eklendiğinden beri skoru düşük olan oyuncuların skorlarında yükseliş görüldü. Aynı zamanda daha önce skoru yüksek seviyelerde olan oyuncuların skorlarında değişiklik yaşanmadı.

Fortnite M.E.K.A.’nın oyuna eğlence ve bir nevi dengeleme kattığını savunsa da oyuncuların görüşleri hala aynı. Bakalım Epic Games bu konuda neler yapacak.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/gaming/fortnite-brute-fun-says-epic-games/
42
29
6
4
2
Emoji İle Tepki Ver
42
29
6
4
2