Galatasaray, Taraftarları İçin Bir Kripto Para Şirketi İle Anlaştı: İşte İlk Detaylar

30
26
2
1
0
Geçtiğimiz yıldan bu yana pek çok büyük futbol kulübü, blok zinciri teknolojisini benimsemek adına farklı projelere imza atıyor. Bu kulüpler arasına, geçtiğimiz sezonun şampiyonu ve Falcao transferi ile gündem yaratan Galatasaray da katıldı. Peki Galatasaray ve Chiliz adındaki şirket arasında yapılan bu anlaşma, taraflar için ne anlam ifade ediyor?

Geçtiğimiz yıl İtalya süper liginin en güçlü temsilcilerinden Juventus’un, taraftarları için yaptığı anlaşmayı sizlere duyurmuştuk. Juventus’un yanı sıra Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, West Ham United, AS Roma gibi kulüplerinde dahil olduğu bu platform, kulüplerin kalkınmasını sağlayan bir sosyal medya platformu gibi işliyor.

Son olarak Türkiye’den de Galatasaray Spor Kulübu’nün katıldığı bu platforumun adını Socios.com. Platform, Chilz adı verilen bir blok zinciri şirketi tarafından geliştirildi. Bildiğimiz sosyal medya tanımına spor kulüplerini ve taraftarlarını dahil eden platform, taraftarların “token” satın alarak kulüplerine destek olmasını sağlıyor. Ancak önemli bir nokta daha var. 

galatasaray socios.com

Socios.com, aslında bir mobil uygulama. Taraftarlar bu uygulamayı tıpkı diğer sosyal medya uygulamaları gibi kullanabiliyorlar. Platform içerisinde hayran oldukları takım ile daha yakın etkileşim kurabiliyorlar. Socios.com kullanan bir taraftar, kulübün oylamaya sunduğu konuları değerlendirip karar aşamasına katkı sağlayabiliyor. 

Bu oylamalar arasında kulübün resmi ürün tasarımlarından tutun, maç günü etkinliklerine, stadyum içindeki taraftar deneyimine kadar her aşamada taraflardan bilgi alınabiliyor. Dolayısıyla kulüp, taraftarının isteklerini kolayca anlıyor, ona göre kararlar verebiliyor. Ayrıca taraftarlar, sponsorluk anlaşmalarına ve kulübün iş birliklerine karar verebiliyorlar.

Peki nedir bu token, Galatasaray ve Socios.com ile ne ilişkisi var?

galatasaray ücretsiz token

Token, blok zinciri teknolojisiyle hayatımıza giren bir terim. Kripto paradan farklı olarak dışarıda, yani meşru ekonomik sistemlerde bir değeri yok. Ancak Socios.com’da olduğu gibi sadece o platformda bir değeri var. Bir nevi sisteme özgü geliştirilen dijital varlık olduklarını söyleyebiliriz.

Socios.com, her taraftarı kulübün yönetiminde söz sahibi bir role getiriyor. Bir taraftar ne kadar çok token sahibi olursa, kulübün oylamaya sunduğu konulardaki tavrı o kadar etkili oluyor. Aynı zamanda Galatasaray’ın Socios.com’daki paylaşımlarına daha çok etkileşim veren taraftarlar, kulübün düzenlediği özel hediyelere kavuşabilecekler. Ayrıca düzenlenecek ödüllü yarışmalara da katılmaları mümkün olacak.

Taraftarlar Socios.com üzerindeki Galatasaray’a özel oyunlarla liderlik yarışına katılabilecekler. Bu sayede daha farklı ödüller, Galatasaray’ın özel taraftar etkinliklerine katılma fırsatı elde edebilecekler.

galatasaray kripto para

2020’nin ilk çeyreğinden itibaren tüm Galatasaray taraflarları Socios.com uygulaması üzerinden token satın alabilecek. İsteyen üyeler, Socios.com’da yer alan kripto para Chiliz (CHZ) için de varlık oluşturabilecekler. CHZ cinsindeki kripto para ise tokenden farklı olarak, Binance gibi kripto para borsalarında işleme koyulabilecek. Yani CHZ’nin finansal bir karşılığı da olacak. CHZ kripto para varlıkları, Galatasaray Taraftar Tokeni’ne kolayca dönüştürülebilecek.

Socios.com, binlerce Taraftar Tokenini yakın zamanda uygulamanın artırılmış gerçeklik özelliği ile ücretsiz şekilde dağıtacak. Taraftarlar, tıpkı Pokemon Go oyunundaki gibi Token Avı yapabilecekler, bu sayede ücretsiz token toplayabilecekler. Galatasaray taraflarları, Socios.com uygulamasını 2020'den itibaren indirebilecekler.

30
26
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
30
26
2
1
0