19 Yaşındaki Yazılım Mühendisliği Öğrencisi, 99 Model Toros'a Sesli Komut Özelliği Entegre Etti

173
19
18
11
10
19 yaşındaki bir yazılım mühendisliği öğrencisi, geliştirdiği sistemle 1999 model Renault Toros'a sesli komut özelliği getirdi. Geliştirdiği sistem sayesinde sesli komutlarla aracı çalıştırabiliyor, kapatabiliyor ve ışıklarını yakabiliyor.

Telefonlardan evlere kadar her şeyin 'akıllandığı' şu günlerde bu trendden otomobiller de payını aldı. Özellikle son yıllarda popülaritesi giderek artan elektrikli otomobillerde otonom sürüş ya da şerit takip sistemi gibi özellikler bulunuyor.

Tabii bu tür özellikler daha çok yeni otomobillerde görülüyor. Ancak mühendisler, eski otomobillere de yeni nesil özellikleri taşıyabiliyorlar. Bu haberimizin öznesi de 21 yaşındaki araca sesli komut özelliği getiren 19 yaşındaki genç bir mühendis adayı.

99 model otomobile sesli komut özelliği

1999 model renault toros sesli komut özelliği geliştiren yazılım mühendisi

Osmaniye'de yaşayan 19 yaşındaki yazılım mühendisliği öğrencisi Ali Pampallı, geliştirdiği yazılımla 1999 model Renault Toros'a sesli komut özelliğini entegre etti. Genç yazılım mühendisi adayı, geliştirdiği sistemi sayesinde verdiği sesli komutlarla otomobili çalıştırabiliyor, kapatabiliyor ve ışıklarını yakabiliyor.

Hedefinin, ileride otomotiv devlerinin de şu an üstünde çalıştığı insansız otomobiller yapmak olduğunu söyleyen genç, imkân verilmesi halinde hem kendisini hem de söz konusu bu yazılımı geliştirebileceğini dile getiriyor. Ek özellikler de getireceğini söyleyen Pampallı "Şerit takip sistemi sayesinde kendiliğinden giden, vites değiştirip vites yükseltip düşüren özellikleri de ekleyebilirim" dedi. Pampallı, ancak bu özelliklerin mekanik aksamı olması sebebiyle Toros'a entegre edilemeyeceğini de söyledi.

Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi Ali Pampallı, geliştirdiği yazılımın kendisinin belirlediği komutlar çerçevesinde kendisiyle diyaloga girebildiğini de ifade ediyor. Genç mühendis adayı, cep harçlıklarından biriktirerek satın aldığı elektronik parçalarla bu sistemi geliştirdiğini dile getiriyor. Pampallı'nın videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://t24.com.tr/video/gec-yazilimci-99-model-otomobile-sesli-komut-gelistirdi,31240
173
19
18
11
10
Emoji İle Tepki Ver
173
19
18
11
10