Google, Flash İçerikleri Arama Motorundan Kaldırmaya Başladı

16
4
2
1
1
Bir devrin sonu yaklaşıyor. Google Chrome, 1996 yılında hayatımıza giren Flash'a verdiği desteği 2020 yılının başında kesecek. Flash'ın nihai sonu yaklaşırken Google, arama motorundaki Flash içerikleri kaldırmaya başladı.

1996 yılında piyasaya sürülen ve artık çok da ihtiyaç duymadığımız Flash Player, yavaş yavaş nihai sona doğru yaklaşıyor. Aslına bakacak olursak Flash sisteminin geliştirici Adobe bile artık bu uygulamadan desteğini kesmiş durumda. Bunun nedeni ise teknolojinin geldiği noktanın artık Flash'a ihtiyaç duymuyor olması.

Şu sıralar sadece bazı eski uygulama ve oyunlar ile sayılı internet sitesi Flash kullanıyor. Ancak özellikle internet siteleri yavaş yavaş bu desteği zaten kaldırmaya başladılar çünkü dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Google Chrome, 2020 itibarıyla Flash desteğini tümüyle kesecek. Bu da Flash'ın tam anlamıyla sonunu getirmiş olacak.

Adobe flash

Aslına bakacak olursak Google, arama motorundan Flash ile ilgili içerikleri şimdiden kaldırmaya başladı. Evet, internet ortamında hala çok sayıda Flash içerik bulunuyor ancak Google'ın girişimleri ile bu içerikler, tarihin tozlu sayfalarına gömülecek.

2020 yılında ve daha sonrasında belki Flash içerikleri çalıştırabilen birkaç içerik kalacaktır ancak onlar da Google Chrome ile kullanılamayacak ve doğal olarak da kimse bu sitelere girme ihtiyacı hissetmeyecek.

Peki Flash'ın sonu tam anlamıyla ne zaman gelecek? Bu sorunun yanıtı, Google'ın Flash'ı ne zaman görmezden geleceği olabilir. Zira 2020, çoğumuzun hayatında Flash'ın olmadığı bir yıl olacak.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/10/29/the-slow-death-of-flash-continues-as-google-begins-to-remove-it-from-search/
16
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
4
2
1
1