Google’ın Yapay Zekası Deepmind İnsansız Öğrenebiliyor

1
1
0
0
0
Deepmind öğrendiği ilk bilgilerden sonra kendi kendine öğretebilme yetisi kazandı.

Google’ın Deepmind isimli yapay zeka çalışması her geçen gün adından söz ettirmenin bir yolunu buluyor. Geçtiğimiz günlerde insanları birçok zeka oyununda yenmiş olan “yapay zeka” şimdi de kendi kendinin öğretmeni oldu. Deepmind hafızasına yüklenen bilgilerden yeni çıkarımlar yapmaya ve kendi kendine öğrenmeye başladı.

Geçtiğimiz yıl Google tüm şirketlerini Alphabeth adlı bir çatı şirket altında birleştirmişti.  Deepmind, Alphabet’teki tüm şirketlerin ortaklığı ile oluşturulan DNC isimli ortak bir veri ağını kullanıyordu. 

Başlarda bu veri tabanlarındaki yapay sinir ağlarındaki bilgi parçalarını tıpkı bir insan beyni gibi etkinleştiren   Deepmind, artık bu bilgilerden öğrendiklerini bilgi düğümü şeklinde saklıyor. Saklanan yeni bilgiye başka bir zaman ihtiyaç duyulunca da bu kısımları aktifleştiriyor.

Deepmind kendini bu konuda şöyle kanıtladı: Londra metrosundaki bazı ana duraklar sisteme tanıtıldı, yapay zeka ise arada kalan rotaları ve durakları kendi tamamladı. Milyonlarca ihtimal arasından doğru olan bilgiyi ortaya çıkarabiliyor -tıpkı insanları go oyununda yenmesi gibi -  ve bunu insanlar gibi tekrar kullanabiliyor olması yapay zeka araştırmalarında bir çığır açmış gibi görünüyor.

Kaynak : http://thenextweb.com/artificial-intelligence/2016/10/17/deepmind-ai-platform-can-now-learn-without-human-input/
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0