Google ve Intel, Silikon Vadisi'ndeki Ofislerini Satışa Çıkardı: Peki Neden?

7
3
1
1
1
Google ve Intel’in dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi’ndeki ofislerini satışa çıkardığı öğrenildi. Şirketler, bu hamleyi küçüldükten sonra mevcut çalışanlarına daha iyi imkanlar sunmak için yaptıklarını belirtiyorlar.

Geçtiğimiz senenin ortalarından şu ana kadar bütün büyük teknoloji şirketleri, devasa sayıda işten çıkarmalara imza atarak gündem olmuş ve sükse yaratmıştı. Bu şirketlerin başında Silikon Vadisi devi Google yer alıyordu.

Yeni alınan bir bilgiye göre Google ve Intel, işten çıkarmalarla birlikte ulaştıkları refahı bir üst seviyeye çıkartmak istiyorlar ve bu doğrultuda Silikon Vadisi’nde bulunan ofislerini satışa çıkardıkları öğrenildi.

Intel ve Google, küçülmeye gitmeye devam ediyor

Popüler teknoloji şirketi ve çip üreticisi Intel’in Silikon Vadisi’nde yaklaşık 470.000 metrekare ofisi bulunuyor. Alınan bilgilere göre şu anda satışın fiyatı kamuya açılmamış durumda ancak yabancı kaynaklara göre ederi 193 milyon dolar.

Öte yandan Google da Silikon Vadisi’nde yer alan Downtown West projesini yeniden gözden geçirme kararı aldı. Projenin pandemi döneminde sekteye uğramasından dolayı inşasının yıllarca sürecek olmasından dolayı iptal kararına gidilmesi yüksek ihtimal.

Bildiğiniz gibi bu büyük şirketler, geçtiğimiz aylarda büyük bir işten çıkarma dalgasına katılmışlardı. Google, iş gücünün %6’sına denk olan 12.000 kişiyi işten çıkarmıştı. Şimdi de bu devasa ofislerini satmak istemelerinin sebebi, sayısı azalan çalışanlarına daha iyi ve kalifiye bir çalışma ortamı sunmak.

Kaynak : https://nypost.com/2023/03/17/big-tech-companies-are-selling-their-silicon-valley-campuses/
7
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
1
1