Google Pixel, Sony ve OnePlus Telefonlar Kilit Ekranı Hatasıyla Karşı Karşıya

9
4
1
1
0
Google Pixel marka akıllı telefonlar, çok ilginç bir hata ile gündemde. Cihazlarında kimliklerini doğrulayamadıklarını bildiren düzinelerce Pixel sahibi, şifrelerini her girdiklerinde telefonun tekrar kilit ekranına geri döndüğünü belirtiyor.

Pixel Phone Help (Piksel Telefon Yardım) forumunda ilk olarak yaklaşık bir ay önce bildirilen bir sorun, diğer Pixel, Pixel 2 ve Pixel 3 serisindeki cihazlarda da görünmesine rağmen, en çok Pixel XL'ları etkiliyor gibi görünüyor. Google, sorundan muzdarip kullanıcıların cihazlarını en son Android sürümüne güncellemesini veya sıfırlamasını tavsiye ediyor. 

Pixel sahipleri, telefonlarının güvenliğini sağlamak adına parmak izinin yanı sıra PIN kodlarını da kullanıyorlar. Paylaşılan videolarda, kullanıcıların doğru PIN kodunu girdiklerinde ve giriş butonuna tıkladığında ekranın bir anda karardığı görülüyor. Kullanıcıların çoğu zaman bu hatanın üstesinden, parmak izlerini tanıtarak gelebiliyorlar; ancak cihazın yeniden başlatılması durumunda kilit ekranını geçmek için manuel olarak şifre girmeleri gerekiyor. 

pixel xl

Pixel XL'iniz varsa ve henüz bu sorundan muzdarip değilseniz, kimlik doğrulama yönteminizi parmak izi teknolojisini kullanacak şekilde değiştirmenizde fayda var. Ayrıca sorununuz olduğu takdirde buradaki iletişim sayfasından Google’a iletebilirsiniz. 

Öte yandan bu sorunun yalnızca Pixel marka akıllı telefonları etkilemediğine dair raporlar da geliyor. Söz konusu sorundan muzdarip olan diğer cihazlar arasında Sony Xperia XZ2 Compact ve OnePlus 7 Pro da bulunuyor. Bir Google sözcüsü, sorunu 25 Eylül’de kabul etti ve bu konuyu şirketin ürün ve mühendislik ekiplerine ilettiklerini aktardı. Fakat kullanıcılardan gelen şikayet sayısındaki artış, problemin henüz çözüme kavuşturulamadığını gösteriyor. Konuya ilişkin yeni gelişmeler yaşandığı takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 

Google Pixel XL'daki kilit ekranı hatasını gösteren video:

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/12/12/google-pixel-pin-lock-screen-loop-help/
9
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
1
1
0