Google, Apple Arcade’e Rakip 'Play Pass’i Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

44
25
4
4
3
Apple, yeni işletim sistemi iOS 13 ile birlikte Apple Arcade’i de piyasaya sürmüştü. Rakibinden geride kalmak istemeyen Google da bu hamleye kendi oyun abonelik sistemi olan Play Pass ile karşılık verdi.

Son yıllarda mobil cihazlar ile oyunlar, birbirlerinden ayrı olarak ele alınmıyor. Günümüzde pek çok kişi telefonlarından oyun oynuyor. Bu sektör, artık oldukça geniş kitlelere hitap eder hâle geldi. Apple da yeni servisi Apple Arcade ile oyunculara aylık üyelik hizmeti vermeye başladı. 

Akıllı telefon sektörünün en büyük hizmet sağlayıcılarından olan Google da bu hamlenin altında kalmadı ve kendi mobil oyun abonelik platformu Play Pass’i duyurdu. Bu sistem, oldukça basit bir şekilde çalışıyor. Aylık ücreti ödüyorsunuz ve Google da size Play Pass içeriklerine bir aylık erişim veriyor. 

Play Pass'in Apple Arcade'e göre artıları da var:

google play pass

Play Pass, Apple Arcade’den farklı olarak uygulamalara da erişim sağlıyor. Şu anda Play Pass kütüphanesinde 350’den fazla oyun ve uygulama yer alıyor. Play Pass uygulamaları, oyun içi reklamları ve oyun içi satın almaları kaldırıyor. Kullanıcılar, ayrıca bu hizmeti aile hizmeti olarak kullanıp 5 kişiyle paylaşabiliyor. Ayrıca bu sistemde Apple Arcade’de olan platforma özel ürünler yer almıyor. 

Sistemin ödeme detayları belli olmasa da Google’ın firmalara kullanıcı etkileşimlerini temel alarak ödeme yapacağı belirtiliyor. Sistem, ilk olarak ABD’de kullanıma açılırken aylık ücreti de 4,99 dolar olarak belirlendi. Aşağıda Google Play Pass tanıtım videosunu bulabilirsiniz.

Google Play Pass tanıtım videosu:

Kaynak : https://www.idownloadblog.com/2019/09/23/google-play-pass-apple-arcade/
44
25
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
44
25
4
4
3