Google'ın Sokak Görünümü ve Google Earth Uygulamalarının Muaazzam Kapsama Alanı

31
6
2
2
2
Kuruluşundan bu yana Google, Google Earth ve Sokak Görünümleri uygulamalarının kapsama alanları için ilk defa rakam verdi.

Google Earth ve Sokak Görünümleri uygulamaları için her hangi bir detaylı açıklama yapmamasının yanında net rakamlar da vermiyordu. Rakamları verilmesinin ardından, rakiplerinin kaç adım ötesinde olduğu da anlaşıldı.

Google Sokak Görünümü için 16 milyon kilometre fotoğraflandı

Sokak Görünümü için en az 16 milyon kilometre foroğraflandı ve Google Haritalar’a entegre edildi. Google’a göre bu sayı, insanların yaşadığı alanların %88’ini içeriyor.

Google Earth’e ve havadan çekilen fotoğraflara gelince, uygulamaya 93 milyon kilometrekare eklendi. Bu sayı, dünyanın yüzeyi 510 milyon kilometrekareye bakınca etkileyici. Bu nedenle Google, rakipleri, özellikle Apple’ın fazlasıyla ilerisinde. Google’a en yakın konumda olan Apple’ın ise iOS’a getirmek istediği uygulama ‘Look Around’

.

Bu işe Apple’dan 12 yıl önce başlayan Google’ı, Apple’ın yakalaması çok fazla yıl alacaktır ancak yine de diğer şirketler, Google’a bu üstünlüğü bırakma niyetinde hiç ama hiç değiller çünkü Huawei, geçen Ağustos ayında, kendi geliştirdiği harita uygulaması olan ‘Map Kit’i açıkladı.

Live view ile birlikte denizin derinliklerine inin

Bu yüzden Google, katettiği mesafe açısından önde olmasıyla beraber bunu başka özelliklerle de destekleyeceği bariz. Google, Artırılmış Gerçeklik ile yaya yolunu kullanarak, aradığınız yolu bulma veya kayak pistlerine ve hatta denizlerin tabanını görmemize yarayan Live View’i entegre ederek farkı iyice açmaya çalışacaktır.

2004’te tasarlanan bir plandı

Google’ın geliştiricisi ve kurucu ortağı Larry Page, Sokak Görünümü’nü 2004 yılında tasarladı. Amacı ise sokakları ve otoyolların ötesine geçen her şeyi kapsayacak 360 derecelik bir dünya haritası oluşturmaktı. Google, bu görüntüleri elde etmek için tırmanarak dağları, develerle çölleri, arabalarla sokakları karış karış geziyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/12/14/google-maps-has-photographed-16-million-km-in-street-view/
31
6
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
31
6
2
2
2