Google, Telefonunuzun Sizinle Konuşmasını Sağlayacak

44
4
2
1
0
Google'ın, Google IO 2019 etkinliğinde tanıtacağı Project Euphoria, Google'ın ses ve konuşma üzerine yaptığı yenililerden bir tanesi olacak.

Google IO 2019’un başlamasına artık çok az bir zaman kaldı ve teknoloji devinin bu geliştirici konferansında kullanıcılarına neler sunacağı merakla bekleniyor.

9to5 Google’ın haberine göre, Google IO etkinlik listesinde Project Euphoria adı geçiyor. Görünüşe göre Project Euphoria, konuşma üzerine bir Google teknolojisi. Android Q ile birlikte geleceği düşünülen bu son erişilebilirlik özelliği, akıllı telefonunuzun sizinle konuşmasını sağlayacak.

Google, ses sentezleme teknolojisini geçtiğimiz sene düzenlenen Google IO etkinliğinde göstermişti. Şirket o etkinlikte, Google Asistan platformuna nasıl yeni sesler ekleneceğini göstermişti.

Google’ın duyuracağı bu yeni teknoloji bir uygulama ya da Android’e gelecek olan bir özellik haricinde tek başına ayrı bir cihaz da olabilir. Ancak her ne olursa olsun işin içerisinde makine öğrenme teknolojisinin yer aldığı kesin.

Bu ve bunun gibi birçok yazılımın, teknolojinin, uygulamanın, özelliğin tanıtılacağı Google IO 7 Mayıs - 9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/google-could-be-planning-to-get-your-smartphone-to-talk-for-you
44
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
44
4
2
1
0