Oyunu Bambaşka Bir Noktaya Taşıyan En İyi GTA 5 Modları

129
22
6
6
5
Grand Theft Auto serisinin en beğenilen oyunlarından olan GTA 5, hikâyesi ve grafikleriyle zaten harika bir oyun ama işi bir adım daha ileri taşımak isteyen oyuncular için farklı oyun modları da bulunuyor. Hangi GTA 5 modunu oynasam diye düşünüyorsanız işte size en iyileri.

Asker yolu gözler gibi GTA 6 yolu gözlediğimiz uzun yıllar boyunca sarıldığımız oyun GTA 5 oldu. GTA V olarak ekranlarımızda yer alan bu oyun aynı zamanda Grand Theft Auto serisinin en beğenilen oyunlarından bir tanesi. Rockstar Games tarafından 2013 yılında yayınlanmasına yani üzerinden uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen biliyoruz ki hâlâ çılgınlar gibi GTA 5 oynanıyor.

‘GTA 5 bebeğim gibi ama biraz sıkmaya başladı.’ diyorsanız sizi anlıyoruz, zaten bu yüzden yapılan sayısız oyun modu var. Oyun modları, var olan oyun üzerinde bazı eğlenceli değişiklikler yapar. Tabii olay yalnızca eğlence değil, bazıları oyunu var olandan çok daha ilginç bir hale getirebilir. Pek çok farklı mod arasından sizin için seveceğiniz birkaç tane GTA 5 oyun modu seçtik.

Hiç bilmeyenler için kısaca anlatalım; GTA 5 oyun modu nasıl yüklenir?

  • Adım #1: Buradaki bağlantı üzerinden ScriptHook V dosyasını bilgisayarınıza indirin.
  • Adım #2: ScriptHook V dosyasını GTA 5’in bulunduğu klasöre kurun.
  • Adım #3: Buradaki bağlantı üzerinden GTA V LUA Plugin dosyasını bilgisayarınıza indirin.
  • Adım #4: GTA V LUA Plugin dosyasını GTA 5’in bulunduğu klasöre kurun.
  • Adım #5: Buradaki bağlantı üzerinden OpenIV dosyasını indirin ve kurulumunu tamamlayın.
  • Adım #6: Dilediğiniz GTA  5 oyun modunu indirin.
  • Adım #7: Oyun modunu GTA 5 klasörüne kurun.
  • ya da 
  • Adım #8: Oyun modunu GTA 5 klasörü içindeki Mods dosyasına kaydedin.
  • Adım #9: Bu şekilde istediğiniz tüm oyun modlarını kurabilirsiniz.

GTA 5 oyun modu yükleme işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Biraz karışık görünebilir ama tüm bu kurulum işlemleri yalnızca birkaç dakikada tamamlanıyor. Farklı GTA 5 oyun modu kurma yöntemleri de mevcut ama en kolay yöntemlerinden biri bu şekilde. 

gta 5

Oyun keyfinize keyif katacak GTA 5 oyun modlarından bazıları:

  • Fuel Script V
  • GTA V Redux
  • NaturalVision Evolved
  • Open All Interiors
  • Benny’s Original Motor Works
  • Prison Mod
  • 4K Water
  • PRSA

Al eline bidonu, ara benzin istasyonu: Fuel Script V

Fuel Script V

GTA 5 oynarken araç kullanım deneyimini çok daha gerçekçi bir şekilde yaşamak istiyorsanız Fuel Script V tam size göre çünkü bu oyun modunda aracınızın bir yakıt sınırı var. Aracı kullanırken mini haritada bir benzin göstergesi göreceksiniz. Benzin biterse araç çalışmaz. Yakıt azaldığı zaman benzin istasyonu bulmalı ve depoyu doldurmalısınız. Dilerseniz bagajdaki bidonu alıp yürüyerek bir benzin istasyonu bulabilir ve bidona doldurduğunuz benzin ile aracınızın deposunu doldurabilirsiniz. Üstelik tüm bunları yaparken karşılaştığınız grafikler de son derece gerçekçi 

Çok daha gerçekçi bir oyun deneyimi: GTA V Redux

GTA V Redux modu kelimenin tam anlamıyla oyun grafiklerinin kalitesine kalite katıyor. 4K çözünürlük kalitesine yakın görsellerle beraber yeni hava görünümleri ve farklı efektler sunuyor. Görselliğin yanı sıra bu oyun modunda araç kullanımları da çok daha gerçekçi hale geliyor. Eğer diğer karakterlerin hareketlerine dikkatli bakarsanız klasik davranışlarını değil, çok daha gerçekçi olduklarını göreceksiniz. 

Hayran bırakan grafikler için: NaturalVision Evolved

naturalvision

GTA 5 görece eski bir oyun olduğu için grafikler bugünün koşullarına pek uyum sağlayamıyor. İşte bu noktada devreye NaturalVision Evolved oyun modu giriyor. Bu oyun modunu kurduğunuz zaman şoke olacaksınız çünkü grafikler çağ atlıyor. Hava koşullarına uygun grafiklerin yanı sıra ortam renkleri, tonları ve ışıklandırma detayları hayran bırakacak hale geliyor. Binaların dış yüzeyleri ve hatta su alanları bile çok daha gerçekçi görünüyor. 

Yepyeni binalara girin: Open All Interiors

Open All Interiors

Sıkı bir GTA 5 oyuncusu bilir ki haritadaki öyle her binaya ya da odaya girilmez. İşte Open All Interiors oyun modu bu gerçeği değiştiriyor ve onlarca yeni binaya girmenizi sağlıyor. Modu kurduktan sonra haritanızın değiştiğini ve yeni yerler eklendiğini göreceksiniz. Dahası, girdiğiniz tüm yeni binalarda ve odalarda yeni karakterler göreceksiniz. Yani Open All Interiors yalnızca haritayı değil, oyun dünyasını genişletiyor. 

Araçlarınızı benzersiz hale getirin: Benny’s Original Motor Works

Benny’s Original Motor Works

GTA Online versiyonda karşınıza çıkan Benny’s Original Motor Works mağazasına dilerseniz oyun modunu kurarak online olmayan versiyonda da ulaşabilirsiniz. Mağazaya girdiğiniz zaman karşınıza aracınızı yükseltecek sayısız seçenek çıkıyor. Klasik motor, süspansiyon, egzoz, teker yükseltmelerinin yanı sıra aracınızın rengini benzersiz hale getirebilirsiniz. Dahası, aracın iç mekanını usta işi bir dokunuşla size özel hale getirmeniz de mümkün. 

Sıkıysa hapishaneden kaçın: Prison Mod

Prison Mod

İşlemediğiniz suç kalmadığı ve tüm polisleri peşinize taktığınız zaman iki seçeneğiniz var; ya ölürsünüz ya da tutuklanırsınız. Bu seçeneklerden birinde karakolda, diğerinde hastanede uyanırsınız. Fakat Prison Mod ile eğer yakalanırsanız hapishaneye düşüyor ve bir mahkum olarak oynamaya başlıyorsunuz. Bir mahkum olarak diğer mahkumlarla dövüşebilir, etrafta dolaşabilir ve hapishaneden kaçmaya çalışabilirsiniz. Tabii bu kaçış hiç de kolay değil. 

Gerçek zannedip suya atlamak isteyeceksiniz: 4K Water

4K Water

Kabul edelim, GTA 5 su grafikleri pek de tatmin edici düzeyde değil. Önce 2K, yakın zamanda ise 4K olarak sunulan 4K Water oyun modu tam da bu grafiklere odaklanıyor. Bu oyun modunu kurduğunuz zaman su grafiklerinin yeniden boyutlandırılmış olduğunu göreceksiniz. Tabii her ekranda olmaz ama 4K Water modu kurulduğu zaman sanki bir belgeselde kaydedilmiş su görüntülerine bakıyor gibi hissedeceksiniz. 

Sinematik grafikler: PRSA

PRSA

Tam adıyla PhotoRealistic San Andreas oyun modu da yine GTA 5 grafiklerini geliştirmek için sunulan oyun modlarından bir tanesi. PRSA oyun modunu kurduğunuz zaman karşınıza sinematik grafiklere sahip bir dünya çıkıyor. Böylece kendinizi bir oyunun içinde değil de sanki sinema perdesinde izlediğiniz bir Hollywood filminin içinde gibi hissedeceksiniz. Gölgelerin ve ışığın doğru ayarlanması sayesinde grafikler gerçeği aratmayacak hale geliyor. 

Bonus: Fiat Doblo 

Fiat Doblo 

Hadi işi biraz eğlenceli hale getirelim ve GTA 5 haritasının yollarında Fiat Doblo ile gezelim. Farklı oyun modları ile birlikte de kullanabileceğiniz Fiat Doblo oyun modu sayesinde belki oyun kalitesi pek artmayacak ama emin olunca oyundan aldığınız keyif ikiye katlanacak. 

Grand Theft Auto serisinin efsane oyunu GTA 5 oynarken keyfinize keyif katacak en iyi oyun modlarından bazılarını listeledik. Elbette kurabileceğiniz daha pek çok farklı oyun modu var. Listemizde olmasını istediğiniz GTA 5 oyun modlarını yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

129
22
6
6
5
Emoji İle Tepki Ver
129
22
6
6
5