GTA Online'ın PS3 ve Xbox 360 Platformlarına Veda Edeceği Tarih Açıklandı

91
14
8
4
3
Rockstar'ın 2013 yılında çıkan ve devasa bir kitleye sahip olan oyunu GTA 5, bilgilere göre PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarına veda ediyor. Bu vedanın sadece online kısım için olduğunu ve hikaye modunun oynanabileceğini belirtelim.

Son zamanlarda az ama öz oyun çıkararak en iyi bildiğimiz oyun firmalarından biri haline gelmiş olan Rockstar, sayısız ödüle layık görülmüş olan GTA 5 oyununun PlayStation 3 ve Xbox 360 sunucularını geride bırakacak gibi görünüyor.

Resmî sitesinde paylaşmış olduğu duyuruda Rockstar, geliştirmelerin devam ettiğini ve sürekli ilerledikleri için bu hamlede bulunduklarını belirtiyor. Bunun dışında oyundaki bilgiler artık Rockstar Games Social Club üzerinden takip edilemeyecek. İşte detaylar:

Max Payne 3 ve L.A. Noire de çevrimiçi desteklerini kaybedecek

Max Payne 3 ve L.A. Noire de Çevrim İçi Desteği Kaybediyor

Paylaşılan duyuruya göre oyuncular, GTA 5’in hikâye modunu oynamaya devam edebilecek fakat oyunun online kısmına erişemeyecek. Bu, PlayStation 3 ve Xbox 360 kullanıcılarının, para karşılığında GTA 5’te para elde edebilmesini sağlayan köpek balığı kartlarının da mağazadan kaldırılacağı anlamına geliyor. 

GTA 5’in yanında Max Payne 3 ve L.A. Noire oyunları da çevrimiçi desteklerini kaybedecekler. Bu bağlamda GTA 5 ve Max Payne 3’ün bahsettiğimiz platformlardaki oyuncuları, bu oyunların online kısmına ve liderlik sıralamalarına erişemeyecekler. L.A. Noire oyunu zaten tek kişilik bir oyun olduğundan bu kapsamda kaybedeceği tek şey, internet sitesi üzerinden oyun ilerlemesi gibi bilgilerin takibi olacak.

Rockstar, paylaştığı duyuruda adı geçen oyunlara verdiği çevrimiçi desteği 16 Aralık 2021 tarihinde keseceğini belirtti. Bu tür olaylara uzak olanlar için bunun normal bir şey olduğunu ve firmaların yeni teknolojilere uyum sağladıkça eskilerini geride bırakması gerektiğini belirtelim. Özellikle NBA 2K, FIFA gibi spor oyunları her yıl yenilendikçe daha eski oyunların desteği kesiliyor.

Kaynak : https://www.rockstargames.com/newswire/article/51989315o2aa3a/gta-online-for-playstation-3-and-xbox-360-will-shut-down-on-december-1
91
14
8
4
3
Emoji İle Tepki Ver
91
14
8
4
3