"Yaptığım Yüzlerce Bina Yıkıldı" Diyen Müteahhit: "Beni Kurban Seçmelerini Acıyla İzliyorum"

106
4
2
1
0
"Bana binayı soramazsınız" açıklaması gündem olan müteahhit Servet Altaş'tan yeni açıklamalar geldi. İşte Servet Altaş'ın Instagram'da paylaştığı, kendini suçladı mı savundu mu anlaşılamayan o tuhaf açıklama...

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ve devamındaki şiddetli artçılar, eşi benzeri görülmemiş büyüklükte yıkıma yol açtı. Tabii bu yıkım ile birlikte şimdiden binlerce vatandaşın ölüm haberinin paylaşılmasıyla yapıların inşa kalitesi de yeniden gündem oldu.

Sözcü gazetesi ise yıkımın en şiddetli olduğu illerden Hatay’da, yıkılan 3 sitenin müteahhidine ulaşmış, üç siteyi inşa eden Ser-Al şirketinin sahibi Servet Altaş, binanın yerle bir olmasının nedenine dair sorulara tepkiyle karşılık vermişti.

Servet Altaş'tan yeni açıklama:

Birkaç gün boyunca sessizliğini koruyan Ser-Al'ın sahibi Servet Altaş, Instagram üzerinden bir açıklama yaptı. Biz bu açıklamayı yorumsuz olarak hem metin hem de ekran görüntüsü halinde siz değerli okurlarımıza sunuyoruz.

Servel Altaş açıklama

Bu yaşamış olduğumuz büyük felaketin acısını HATAY olarak sözcüklere sığdıramıyoruz. Acımız büyük kayıplarımız çok. Hatay'da yapmış olduğum yüzlerce bina ve toplamda 21 bloktan oluşan sitede maalesef ve üzüntüyle Güçlü Bahçe City'nin iki bloğu ve Ekinci Mh.'deki Gök Kuşağı Apt. yıkılmıştır. Hakkımda, kamuoyunda yaratılmaya çalışılan haberlerin hepsi asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Yer bilimcilerin yapmış olduğu açıklamada kaydedilen iki depremin 7.7-7.6 değil, şiddet enerji boşalımı parametresine göre 11 şiddetinde olduğu ve 120 megaton güç çıkışı ile tarihte görülmemiş bir enerji çıkışına sebep olduğu söylenmektedir. 

Yaşadığımız bu felaketten sonra şehrimizde kullanılabilir bina sayısı yok denecek kadar az. Tüm binalar ya hasar aldı ya da tamamen enkaza dönüştü. Asırlardır ayakta duran binalardan tutun daha inşası devam eden yapılar bile yıkıldı. 

"BİR KENT ADETA YOK OLDU"

Yaşadığımız bu felakette on binlerce insanımız kalan yıkımlar altında kurtarılmak için yardım beklerken, enkazdan kurtulan nice insanımız yaşam mücadelesi verirken maalesef bazı medya kuruluşlarının haber yapmak adı altında algı değiştirip, kurban seçmelerini acıyla izliyoruz. Önceliğimiz hedef aramak değil, hep birlikte CANLARI kurtarmak olmalıdır.

NOT: Metin üzerinde kelime değişikliği yapılmamış, sadece harf ve yazım hataları düzeltilmiştir.

Altaş'ın ilk açıklaması şu şekildeydi: Bana binayı soramazsınız

hatay

Servet Altaş şu ifadeleri kullanmıştı: "Burada atom bombaları etkisinde deprem oldu, her yer yıkıldı, benim binam mı mesele. Bana binayı soramazsınız."

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem/hatayda-yaptigi-uc-sitede-yikim-yasanan-muteahhit-boyle-dedi-bana-binayi-soramazsiniz-7585472/
106
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
106
4
2
1
0