Küçülme Başladı: Huawei, Fabrikalarından Birinde Üretimi Durdurdu

141
46
13
11
9
Google ve Microsoft'tan ağır darbeler alan Çinli şirket, montaj fabrikalarından birinde üretimi durdurdu.

ABD ile Çin arasındaki gerilimden en çok nasibi alan firmalardan bir tanesi olan Huawei, montaj fabrikalarından birinden, en az bir bölümü durdurdu. Nikkei gazetesinde yer alan haberde, Huawei’nin Çin’deki ana fabrikasında telefon ve diğer cihazların üretimini ikinci bir karara kadar durdurulması talimatı verildiğinden bahsedildi.

Gazetede yer alan haberde, üretimin durdurulmasının sebebinin “sürmekte olan ticari savaş” olduğu ve tesisin tekrar ne zaman üretime geçeceğinin henüz bilinmediği bilgileri de yer aldı.

ABD ve Çin arasındaki ticari savaşın en yoğun hissedildiği cephe olan Huawei için Trump, çok tehlikeli demişti. ABD Başkanı, daha sonra yaptığı açıklamalarda Huawei ile olan sorunların Çin ile yapılacak bir anlaşma ile çözülebileceğinden bahsetmişti.

Çin şirketleri arasında Huawei haricinde yaralar alan bir diğer şirket de ülkenin en büyük yarı iletken üreticisi olan Semiconductor Manufacturing International Corp oldu. Şirketten yapılan açıklamada 3 Haziran tarihinde New York borsasından çekileceği açıklandı. Çekilme sebebi olarak ise borsada listeleme maliyetleri ve uyum problemleri gösterildi.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/yaptirimlardan-sonra-huaweiden-ilk-kotu-haber-geldi-4927688/
141
46
13
11
9
Emoji İle Tepki Ver
141
46
13
11
9