Hubble'ın Yerine Geçecek Olan James Webb Uzay Teleskobu'nun Testleri Sürüyor

27
1
0
0
0
Sürekli gecikmelerle gündeme gelen James Webb Uzay Teleskobu'nun testlerinde yol kat edilmeye başlandı.

Önümüzdeki yıllarda bilim dünyasına büyük katkılar sağlayacak ve Hubble Uzay Teleskobu'nun yerine geçecek olan James Webb Uzay Teleskobu'nu Dünya'nın dışına taşıyacak olan uzay aracı, vakum testine (uzayın zorlu şartlarına fazlasıyla yakın bir ortamın sağlandığı önemli bir test aşaması) tabi tutuldu.

Geçtiğimiz yıl içerisinde NASA’nın Johnson Uzay Merkezi'nde teste sokulan proje, bu sefer Amerikan küresel havacılık ve savunma teknolojisi şirketi Northrop Grumman'da sınandı. Gerçekleştirilen testte mühendisler, uzay aracının sıcaklıklar altındaki esneme şartlarını da kontrol ettiler. -148 °C ile 102 °C arasındaki sıcaklıklarda gerçekleştirilen testler sonucunda teleskobu taşıyacak uzay aracı geçer not aldı.

James Webb Uzay Teleskobu Programı program yöneticisi Jeanne Davis ise vakum testiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Şu an bulunduğumuz yere gelmemizi sağlayan ve uzay aracı başında uzun saatler harcayan Northrop Grumman ve NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden gelen ekipler, başarılı geçen vakum testi için takdir edilecekler." ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cool-tech/james-webb-telescope-vacuum-testing/
27
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
1
0
0
0