Hyundai'nin Yeni Crossoveri Venue'den İlk Tanıtım Videosu Geldi

4
3
1
1
0
Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin yeni crossover aracı Venue, 2019 New York Autoshow’da tanıtılacak.

New York Autoshow’a yaklaşık üç hafta kaldı. 19-29 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuara katılacak firmalar da hangi araçlarını fuarda sergileyeceklerini duyurmaya başladı.

Bu firmalar arasında yer alan Hyundai, crossover olarak adlandırılan yarı arazi yarı sedan aracı Venue’yi fuarda tanıtacak. Duyuru amaçlı olarak hazırlanan video, aracın tasarımını saklasa da Hyundai’nin tasarım sorumlusu SangYup Lee, aracın kendi karakteristiği olacağı ve bulldog gibi bir araba olacağını söylüyor. Yani araç, yerini alacağı Kona’nın küçük boyu olmayacak. Kendine has bir tarzı olacak.

Pek çok sürüş yardımcısı özelliğe ve teknolojiye sahip olacak olan aracın teknik detayları ve özellikleri henüz bilinmiyor. Elimizdeki bilgiler bu aracın Güney Koreli bir üreticinin elinden çıkacağından ibaret sayılır. Yani bu araçta bol bol teknolojiyi standart olarak göreceğiz ve muhtemelen iç paneller dijital göstergelere sahip olacak. Bilgi eğlence panelinin de yaklaşık 10 inçlik geniş bir ekranı olması kimseyi şaşırtmaz.

Aracın isminin neden Venue olduğu da bir merak konusu. Mekan anlamına gelen bu sözcük, bir araca isim vermek istediğinizde aklınıza gelecek ilk alternatif değil. Koreli üretici bu durumun sebebini ise otomobillerine çeşitli yerlerden esinlenerek isim vermesi olarak açıklıyor. Santa Fe, Tucson, Kona gibi araçlar isimlerini belli yerlerden alıyorlar. Öte yandan bu isimler pratikte Yozgat, İstanbul gibi isimler, mekan gibi cins isimler değil.

2020 Hyundai Venue ilk olarak New York Autoshow’da insanların karşısına çıkacak. Tanıtımın hemen ardından aracın özellikleri de belli olacak. Fiyat konusunda bir bilgi olmasa da tahminler 18 bin dolar civarında bir etiket görebileceğimiz yönünde.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/2020-hyundai-venue-arrives-as-small-value-packed-crossover/
4
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
1
1
0