IKEA, Akıllı Ev Teknolojileri İçin Geliştirdiği İlk Ürünü Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

10
9
3
2
2
Neredeyse üretmediği bir ürün kalmayan İsveçli dev şirket IKEA, şimdi de akıllı ev teknolojileri için çalışmalara başladı. Şirket, 1 Ekim’de ABD'de ilk akıllı aydınlatma sistemini piyasaya sunacak.

IKEA, son zamanlarda ürün gamını daha da geliştirmek ve yeni pazarlara açılmak için çalışmalarına devam ediyor. İsveçli dev marka, şimdi akıllı ev teknolojisi konusunda yeni atılımlar yapmak için kollarını sıvadı. Bunu yapmak için IKEA, gelişen akıllı cihaz portföyü için uçtan uca sorumluluk taşıyan yeni bir “IKEA Home Smart” iş birimine büyük yatırım yapacağını açıkladı. Her yıl mağazalarını 780 milyon insanın ziyaret ettiği IKEA, yapacağı yeni akıllı asistanıyla Google ve Amazon gibi ev sakinlerine uyandırma servisi olarak da hizmet verebilecek.

IKEA, bu yeni girişimini hızlandırmak için önemli miktarda yatırım yapmaya karar verdiğini açıkladı. Ayrıca şirket, “IKEA Kids” birimini açtıktan sonraki en büyük işinin akıllı ev teknolojileri üretecek olan “Home Smart” birimi olduğunu söyledi. Bu yeni birim, Björn Block tarafından yönetiliyor. Block, IKEA’nın aydınlatma, salon ve çalışma alanı, tekstil, mutfak ve yemek birimleri gibi 10’u aşkın birimin kadrosunda da yer alıyor.

İlk akıllı aydınlatma sistemi, 1 Ekim'de piyasaya sürülecek:

ikea aydınlatma

IKEA’nın akıllı ev teknolojilerine olan tutkusu, 2015 yılında Qi uyumlu telefonları kablosuz olarak şarj edebilecek masa ve lambaların piyasaya sürülmesiyle ortaya çıktı. Zaman içerisinde bu tutkusunu büyüten şirket, 1 Ekim’de ABD’de ilk akıllı aydınlatmalarını satışa sunacak. IDC, 2019’da yaklaşık 830 milyon akıllı ev cihazının küresel olarak satışını öngörüyor. 2023’te ise bu sayının 1,6 milyara kadar çıkması bekleniyor. Bu yüzden şirketin, akıllı ev teknolojilerine girme fikri çok şaşırtıcı değil.

IKEA, yaptığı açıklamada, “Home Smart birimi, IKEA’nın içinde bulunan tüm departmanlarla ortaklaşa bir şekilde çalışacak ve IKEA’nın ürün yelpazesinin dijital dönüşümünü yönlendirecek. IKEA, birçok kişiye akıllı ürünler sunmak için sabırsızlanıyor” dedi.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/17/20809976/ikea-home-smart-business-unit
10
9
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
10
9
3
2
2