Daha İlk Sezonu Bile Çıkmayan Star Wars: The Mandalorian'ın 2. Sezon Çalışmaları Başladı

15
2
2
1
0
Marvel Sinematik Evreni’nde canlandırdığı Happy karakteriyle bilinen Jon Favreau, Disney’in yeni Star Wars projesinin de yaratıcısı rolünde. Yeni proje, Star Wars serisinin meşhur karakteri Boba Fett’in bir mensubu olduğu Mandalorian ırkından bir karakterin hikâyesini anlatacak.

Disney’nin Netflix ve Hulu gibi platformlara rakip olarak geliştirdiği Disney+, bu senenin sonlarına doğru hizmete açılacak ve sonrasında platforma üye olan kullanıcılar içeriklere ulaşabilmeye başlayacak. Bu içeriklerden bir tanesi de Disney Orijinal serisi Star War: The Mandalorian olacak. Disney’in henüz birinci sezonu bile yayına girmeyen yapımın ikinci sezonu için çalışmalara başladığı öğrenildi.

star wars: the mandalorian

Star Wars: The Mandalorian’ın birinci sezonu, 12 Kasım’da erişilebilir olacak. Dizi, The Return of the Jedi filminden 5 sene sonrasında savaşçı bir Mandalorian’ın hikâyesini anlatacak.

Star Wars hayranları diziyi heyecanla beklerken iyi haber, projenin yaratıcı ismi Jon Favreau’dan geldi. Favreau, Collider’a verdiği bir röportajda dizinin ikinci sezonu için çalışmaların başlatıldığını söyledi. Yani hayranlar kadar Disney’in de projeden yana büyük umutları var. Gelen haberler göre ikinci sezon, çoktan ön prodüksiyon aşamasına gelmiş.

star wars

Favreau, dizinin çekilme yöntemlerinden dolayı ön prodüksiyon aşamasının zaman aldığını söylüyor. Star Wars: The Mandalorian, gerçek zamanlı olarak görsel efektleri kameradan gösteren bir sistemle çekiliyor. Bu sistem içinse Epic Games tarafından geliştirilen, görsel anlamda çok güçlü olan Unreal Engine kullanılıyor. Disney’in çekimler sırasında kullandığı bu sistem bir diziyi yayına hazır hâle getirme süresini oldukça kısaltıyor ancak çekimler sırasında bu sistemin kullanılabilmesi için ön prodüksiyon aşamasında oldukça ağır mesailer gerekiyor.

Hayranlar, Disney’in sektördeki tartışılmaz başarısı ve yüksek bütçesi dolayısıyla ortaya çıkacak olan yapımın kaliteli olmasını bekliyorlar. Bu arada hatırlatmış olalım, Star Wars: The Mandalorian yalnızca Disney+ üzerinden izlenebilecek.

Kaynak : https://www.slashgear.com/star-wars-the-mandalorian-season-two-already-in-pre-production-13583800/
15
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
2
1
0