Instagram’ın ChatGPT Rakibi Yapay Zekâ Özelliği İlk Kez Ortaya Çıktı

6
1
1
0
0
Instagram'ın yapay zekâ ile desteklenen bir sohbet botu üzerinde çalıştığı geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkmıştı. Servis edilen bir ekran görüntüsü, bu sohbet botunun hangi yeteneklere sahip olacağını ilk kez gözler önüne seriyor.

Dünyanın en popüler çevrimiçi fotoğraf ve kısa video paylaşım platformu Instagram'ın yeni bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bağımsız geliştirici Alessandro Paluzzi'nin tersine mühendislik yöntemiyle ilk ekran görüntüsünü ortaya çıkardığı özellik, Instagram'a yapay zekâ destekli sohbet botu geleceğini gözler önüne seriyor.

ChatGPT ve Bing AI gibi sohbet botları, son dönemlerde en çok konuşulan yapay zekâ araçları olarak karşımıza çıkıyorlar. Görünen o ki Instagram, bu sürecin gerisinde kalmak istemiyor. Özellik kullanılabilir olduğunda, tüm Instagram kullanıcıları yapay zekâ ile desteklenen bir sohbet botu ile yazışma imkânı yakalayacak. Peki Instagram'ın sohbet botu kullanıcıya neler sunacak?

Instagram'ın sohbet botu soruları yanıtlayıp, tavsiyeler verebilecek!

Instagram

Alessandro Paluzzi'nin paylaştığı ekran görüntüsü, Instagram'ın yapay zekâ destekli sohbet botunun sorulan sorulara cevaplar verebileceğini gözler önüne seriyor. Ayrıca bu sohbet botundan tavsiyeler de alabileceksiniz. Ekran görüntüsü, sohbet botunun 30 farklı versiyona sahip olacağını, kullanıcıların bunlardan birini seçerek, konuşmaya başlayacağını da gözler önüne seriyor. Ancak bu 30 farklı versiyonda ne gibi farklar olduğu belli değil.

Instagram cephesinden koyula ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. En azından şimdilik. Ancak bu durumun ilerleyen dönemlerde değişmesini bekliyoruz. Özellik kullanılabilir olduğu zaman, yapay zekâ destekli sohbet botunun neler sunabileceğine ilişkin daha detaylı bilgi sahibi olma imkânı yakalamış olacağız...

6
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
0
0