iOS 13 ve iPhone 11 ile İlgili Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

55
17
7
4
2
Apple'ın duyurmaya hazırlandığı iPhone 11 ve iOS 13 ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre iPhone 11'in bugüne kadar üretilmiş olan en ince iPhone olacağı ve kamera performansında ciddi iyileştirmelerin olacağı söyleniyor.

Apple'ın haziran ayında gerçekleştireceği 2019 Dünya Geliştiriciler Konferansı'na artık sayılı günler kala, iOS 13 ve iPhone 11 ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. YouTube üzerinden paylaşılan bir videoyla servis edilen bilgiler, iOS 13 ve iPhone 11'in nasıl olacağı konusunda detaylı bilgiler veriyor. Ortaya çıkan yeni bilgileri sizler için derledik.

iOS 13 neler sunacak?

Bugüne kadar paylaşılan bilgilerde iOS 13 ile birlikte iPhone'lara 'Karanlık Mod' desteğinin geleceğini, e posta uygulamasında değişiklikler yapılacağını, sağlık uygulamasında da büyük yenilikler yapılacağını zaten biliyorduk. Bu konuyla ilgili tüm bilgilere ulaşmak için hemen aşağıdaki makalemizi inceleyebilirsiniz.

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Siri'ye de iOS 13 ile birlikte büyük yenilikler gelecek. Bunun haricinde de iOS 13 ile birlikte iPhone'lar daha hızlı çalışacak. Bu yöndeki çalışmalar ise daha çok RAM kullanımının yönetilmesi ve uygulamaların yüklenmesiyle ilgili olacak. Hatta iPhone sahiplerinin kullanış şeklini öğrenerek buna göre RAM yönetimi yapacak olan yapay zeka desteğinden de söz ediliyor. 

Ayrıca karanlık mod özelliğinin de beklenenin ötesinde olacağı, karanlık modun diğer uygulamalarla da uyumlu olarak çalışabileceği ifade ediliyor.

iPhone 11 Nasıl Olacak?

iPhone 11 konusuyla da ilgili zaten pek çok söylenti mevcut. Buna göre iPhone 11'in de tıpkı iPhone X serilerinde olduğu gibi 5.8 inç ve 6.5 inçlik farklı ekran boyutlarının olacağı ifade ediliyor. Bununla ekranın çentikli olacağı da söylentiler arasında. Ancak belki de iPhone 11 konusundaki en dikkat çekici özelliklerden bir tanesi, modelin fazlasıyla geliştirilmiş bir Face ID özelliğine sahip olacağı. iPhone 11'le gelecek olan Face ID özelliğinin fazlasıyla geniş açılı olabileceği ve çok daha iyi bir performans sergileyebileceği söyleniyor.

Kamera konusunda kimi zaman rakipleriyle yarışamayan Apple'ın, kamerayla ilgili de büyük yenilikler yapması bekleniyor. Ortaya çıkan bilgilere göre iPhone 11'de kullanılacak olan kamera, 120 derecelik bir görüş açısına sahip olacak. Apple'ın ezeli rakibi Samsung'un, Galaxy S10'da kullanmış olduğu 123 derecelik açıya böylelikle yaklaşmayı hedefleyen Apple, ayrıca çok daha iyi bir de flaş sistemi kullanacak. Tamamen LED olarak tasarlanacak olan flaş ile Apple, karanlık ortamlarda çekilecek olan fotoğraf ve videoların kalitesini artırmayı amaçlıyor. 

iPhone 11'lerin bugüne kadar piyasaya sürülmüş olan en ince iPhone olacağı da açıklanan bilgiler arasında yerini alıyor. Ayrıca telefonun dış kaplaması da biraz daha mat olan buzlu cam benzeri bir yapıya sahip olacak.

Elbette ortaya çıkan bu bilgilerin kesinliği hakkında bir şey söylemek için henüz erken ancak haziran ayına geldiğimizde hem iPhone 11 hem de iOS 13 ile ilgili bilgileri doğrudan Apple tarafından öğrenebileceğiz.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Apple-iPhone-11-Max-iOS-13-features-leak_id116269
55
17
7
4
2
Emoji İle Tepki Ver
55
17
7
4
2