iPhone 12 Pro Max'in Batarya Kapasitesi Açığa Çıktı: Selefinden Daha Küçük

43
9
4
2
1
Çin sertifikasyon kurumu TENAA, iPhone 12 Pro Max'i listeledi. Listelemede yer alan verilere göre bu akıllı telefon, 3,687 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip. Bu batarya, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone 11 Pro Max'ten yüzde 7 kadar daha düşük. Ancak her iki modelin de vadettiği kullanım süresi aynı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın kısa bir süre önce duyurduğu iPhone 12 ailesi, tartışmaların odağından bir türlü kurtulamıyor. Çeşitli nedenlerle eleştirilen cihazlarla ilgili şimdi de ilginç bir detay çıktı. Çin'in sertifikasyon kurumu TENAA'da listelenen iPhone 12 Pro Max, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone 11 Pro Max'ten daha küçük bataryaya sahipmiş. TENAA'ya göre iPhone 12 Pro Max'in 3,687 mAh kapasiteli bir bataryası bulunuyor.

Apple, iPhone 11 Pro Max'in de batarya kapasitesini açıklamamıştı ancak sökülen telefonun 3,969 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Şirket, bu yıl da iPhone 12 Pro Max'in batarya kapasitesini mAh cinsinden açıklamadı. Ancak TENAA'da yer alan bilgiler, iPhone 12 Pro Max'in batarya kapasitesinin, iPhone 11 Pro Max'ten yüzde 7 kadar küçük olduğunu gözler önüne seriyor.

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max'in batarya kapasitesi selefinden daha düşük olsa da her iki modelin de kullanım süresi aynı. Apple tarafından yapılan açıklamalara göre iPhone 12 Pro Max, 20 saate kadar video, 80 saate kadar da ses oynatabiliyor. Geçtiğimiz yıl duyurulan iPhone 11 Pro Max'te de aynı değerler açıklanmıştı. Aradaki fark, yeni nesil iPhone'un enerji verimliliğinin daha yüksek olduğunun açık bir göstergesi.

Bu arada Apple, iPhone 12 için ön sipariş programını henüz Türkiye'de başlatmadı. Ancak kısa bir süre önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, iPhone 12 ailesinin Türkiye'deki operatör fiyatlarının açığa çıktığından bahsetmiştik. Eğer bu fiyatlar gerçekse, iPhone 12 ailesinin herhangi bir üyesine sahip olmak için yüklü bir ödeme yapmanız gerekecek. Peki bu akıllı telefon, fiyatının karşılığına gerçekten de değiyor mu? iPhone 12 almamanız için geçerli olan 5 nedenden bahsettiğimiz aşağıdaki videomuz, bu sorunun cevabını verebilir.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2020/10/20/iphone-12-pro-max-battery-life-mah/
43
9
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
43
9
4
2
1