iPhone 14’ün Kaza Algılama Özelliği Kanlı Canlı Test Edildi: Gerçekten Hayat Kurtarır mı?

25
7
1
0
0
iPhone 14 ailesiyle hayatımıza giren kaza algılama özelliği, kanlı canlı bir şekilde test edildi. Peki Apple’ın yeni nesil iPhone’lara ve akıllı saatlerine getirdiği bu özellik gerçekten işe yarıyor mu?

Apple’ın yeni tanıttığı iPhone 14 ailesi, acil durumlarda kullanıcıların hayatını kurtarabilecek pek çok yeni özelliği de beraberinde getirdi. Bu özelliklerden en çok dikkat çekeni ise kaza anında telefonunuzun sizden uzakta olması ya da telefona erişememeniz halinde otomatik olarak yetkilileri arayıp onlara ulaşabilmenizi sağlayan kaza algılama özelliği.

Tabii ki bu özellik diğer akıllı telefon özellikleri gibi kolayca test edilemiyor. Bu nedenle bir YouTuber, iPhone’ların kaza algılama özelliğini test etmek için bir kaza senaryosu oluşturdu. Peki bu kaza özelliği gerçekten de olması gerektiği gibi çalışıyor mu?

Uzaktan kumandalı bir otomobille kaza algılama özelliği test edildi

Telefonlara yaptığı garip ve ilgi çekici testleriyle tanınan TechRax isimli YouTube kanalı, iPhone 14 ailesinin bu yeni özelliği test etmek için kulları sıvadı. Direksiyonu sabitlenmiş bir otomobilin gaz pedalına bağladığı elektrikli kaykayını kullanarak bir düzenek kuran YouTuber, bu şekilde kaza algılama özelliğini test etmek istedi.

İlk birkaç denemede hedefi ıskalayan YouTuber, nihayet başarılı oldu. Düşük hızda hedefe hafifçe çarpan araçtaki iPhone 14 Pro, kazadan yaklaşık 10 saniye sonra acil durum uyarısı verdi. Bu acil durum uyarısında bilgilendirme mesajından sonra telefon 10 saniye boyunca yüksek bir ses çıkartıyor ve daha sonrasında uyarıyı iptal etmemeniz halinde yetkilileri arıyor.

İkinci denemede daha büyük bir hedefe daha hızlı ve sert bir şekilde çarpan araçtaki iPhone, çarpmanın hemen ardından acil durum kaza tespiti moduna giriyor ve 10’dan geriye doğru sayıyor. Tabii ki YouTuber bu uyarıyı çok geç olmadan iptal etti.

Sonuç olarak iPhone 14 ailesinde, Apple Watch SE 2. Nesilde, Apple Watch 8 ve Apple Watch Ultra’da bulunan kaza algılama özelliğinin başarıyla çalıştığı kanıtlanmış oldu. Umuyoruz hiç kimse hiçbir zaman bu özelliği ihtiyaç duymaz.

iPhone'un kaza özelliğinin test edildiği video

Kaynak : https://www.macrumors.com/2022/09/21/iphone-14-crash-detection-crash-tested/
25
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
7
1
0
0