iPhone'unuzu iPod Classic'e Dönüştüren Uygulama

16
4
2
1
1
İlk olarak 2001 yılında piyasaya sürülen iPod, müzik çalar endüstrisinde adeta bir devrim gerçekleştirmişti. New York’ta yaşayan bir tasarım öğrencisi, iPod Classic'in çember şeklindeki kontrol panelini arayüz olarak kullanabileceğiniz bir iPhone uygulaması geliştirdi.

ABD’li teknoloji devi Apple’ın 2011 yılında hayatını kaybeden efsanevi kurucusu Steve Jobs’ın alametifarikalarından biri de iPod adını verdiği müzik çalardı. Takvimler 2001 yılını gösterdiğinde, dünya ilk iPod modeliyle tanıştı.

Aradan geçen zamanda hem tasarım hem de özellik anlamında önemli değişimler geçiren ikonik müzik çalar, akıllı telefonlar ve Spotify gibi dijital müzik platformları nedeniyle anlamını yitirmiş olmasına rağmen, hala Apple’ın en özel ürünleri arasında yer alıyor.

steve jobs iPod Classic

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde bulunan Cooper Union kolejinde tasarım öğrencisi olan Elvin Hu, iPod Classic'in çember şeklindeki unutulmaz kontrol panelini arayüz olarak kullanabileceğiniz bir iPhone uygulaması geliştirdi.

iPhone'unuzu iPod Classic'e çeviren uygulama böyle görünüyor:

Ekim ayından bu yana üzerinde çalıştığı projeyle ilgili The Verge’e açıklamalarda bulunan Hu, “Çocukluğumdan beri her zaman Apple ürünlerinin hayranı oldum. Aileme bir tane aldırabilmek için iPhone'un kullanıcı arayüzünü bazı kutuların kapaklarına çizerdim” diyor.

iPod Classic’ten ilham alarak tasarladığı arayüzün belge görüntülerini ve müzikleri üç boyutlu ve animasyonlaştırılmış halde geçiş efekti vermeye yarayan Cover Flow özelliği ile uyumlu çalıştığını söyleyen Hu, projeyi yıl sonuna kadar tamamlamayı umduğunu; ancak Apple'ın söz konusu uygulamayı onaylayıp onaylamayacağından emin olmadığını belirtiyor. 

“Uygulamayı yayınlayıp yayınlamayacağım, Apple’ın vereceği onaya bağlı” diyen genç tasarımcı, Cupertinolu şirketin kararına bağlı olarak, projeyi açık kaynaklı hale getirebileceğini ifade etti.

Kaynak : https://ww.9to5mac.com/2019/11/28/click-wheel-ipod-classic/
16
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
4
2
1
1