iPhone Satışlarının İkinci Çeyrekte Beklenenden Düşük Olduğu İddia Edildi

22
5
1
0
0
Son dönemde birçok ülkede iPhone satışlarında sorun yaşayan Apple, bu ayın sonunda 2019'un ikinci çeyreğinin mali açıdan nasıl geçtiğini bizlerle paylaşmaya hazırlanıyor. Resmi açıklamadan önce gelen tahminler ise iPhone satışlarının şirketin öngördüğünden daha da aşağıda olabileceğini gösteriyor.

Apple'ın ikinci çeyrek analizlerini paylaşmadan önce kendi tahminlerini paylaşan piyasa analistleri, Apple'ın cihaz satışlarında beklenen seviyeye ulaşamadığı konusunda neredeyse hemfikirler. Araştırma şirketi OTR Global'ın bugün yayımladığı yatırımcı notuna göre Apple, 2019'un ikinci çeyreğinde 37 milyon ile 42 milyon arasında bir iPhone satışı gerçekleştirdi.

Wall Street analistlerinin daha önceki analizlerinde beklenen rakamın 40 milyon ile 45 milyon arasında olduğu düşünüldüğünde OTR tarafından duyurulan satış rakamları, bazı yatırımcılara hayal kırıklığı yaşatabilir. Asya'da 18 tedarik zinciri sorumlusuyla yapılan görüşmeler sonrası elde edilen verilere göre düşüşte en çok XR ve XS modellerinin payı var.

Apple'ın artık iPhone birim satışlarını paylaşmamasından dolayı gerçek rakamlarla bu tahmini karşılaştırmamız neredeyse imkânsız. 30 Nisan'da yapılacak resmi açıklamalarla birlikte ortaya çıkacak tablo, şirketin yeni iPhone'larda izleyeceği satış stratejisini de etkileyebilir. 

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/04/17/apple-iphone-q2-2019-shipments/
22
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
5
1
0
0