iPhone XR Peynir Ekmek Gibi Satsa da Galaxy S10 Satışlarını Engelleyemiyor

43
14
4
2
1
Kantar Research tarafından aktarılan bilgiye göre iPhone XR adeta peynir ekmek gibi satıyor. Buna rağmen Galaxy S10 satışları, Apple'ın pazar payı olarak Samsung'a yaklaşamamasına neden oluyor.

Mart ayının sona ermesiyle birlikte akıllı telefon üreticilerinin yılın ilk üç ayındaki satış performansları belli oldu. Apple, ‘uygun fiyatlı iPhone’ olarak tanımlanan iPhone XR ile başarılı satış rakamlarına ulaşmayı başarsa da Samsung’un en yeni amiral gemisi Galaxy S10, Güney Koreli teknoloji devinin pazar liderliğini sürdürdü.

Bir veri toplama ve analiz şirketi olan Kantar Research tarafından açıklanan bilgilere göre yılın ilk çeyreğindeki akıllı telefon satışlarının %79,3’ünü Android cihazlar oluşturdu. iOS cihazların oranı ise %20,1 seviyesine geriledi. Apple’ın pazar payı gerilemiş gibi gözükse de iPhone XR adeta peynir ekmek gibi sattı ve İngiltere’nin en çok satan telefonu oldu.

Apple, iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinde beklediği satış miktarına ulaşamasa da iPhone XR, şirketin piyasaya tutunmasında çok büyük rol oynadı. Bununla birlikte Samsung Galaxy S10, sunduğu yenilikler kaşılığında sahip olduğu fiyat etiketiyle oldukça başarılı bir satış miktarı yakaladı ve Samsung’un liderliğini sürdürmesini sağladı.

İlginç bir şekilde Samsung’un amiral gemisi segmentindeki satışlar, Apple’ın tam tersi bir ivmeye sahip oldu. Apple kanadında iPhone XR, açık ara en fazla satan iPhone modeli olurken; Samsung tarafından uygun fiyatlı Galaxy S10e, en az satan Galaxy S10 modeli olarak kayıtlara geçti.

Kantar Research tarafından aktarılan bilgiye göre standart Galaxy S10 modeli %49.4 oran ile en tüm Galaxy S10 modelleri arasında en fazla satılan model oldu. Galaxy S10+ modelinin satış oranı %42.8 seviyesinde kalırken; Galaxy S10e modelinin satış oranı yalnızca %8 oldu. Yine de cihazın uygun fiyatı sayesinde uzun süre satılmaya devam etmesi bekleniyor.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/strong-iphone-xr-sales-can-t-stop-samsung-from-securing-the-lead-in-europe-525696.shtml
43
14
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
43
14
4
2
1