Mahsa Amini Protestoları Nedeniyle İran'da Yasaklanan WhatsApp'tan Açıklama: Her Şeyi Yapacağız

19
5
1
0
0
Mahsa Amini Protestoları Nedeniyle İran'da Yasaklanan WhatsApp'tan Açıklama: Her Şeyi Yapacağız
Protestoların devam ettiği İran'da geçtiğimiz gün erişim engeliyle karşılaşan WhatsApp'tan kritik bir açıklama geldi. Şirket, hükûmetin aldığı karara karşı harekete geçeceğini açıkladı.

1979’dan bu yana İslam Cumhuriyeti yönetim biçimiyle yönetilen İran, son günlerde büyük bir toplumsal olayla gündemde. Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de giysisi İslam’a aykırı olduğu gerekçesiyle Başkent Tahran’da tutuklanması ve dövülerek öldürülmesi, büyük bir ayaklanmaya gerekçe oldu.

Bu olayın ardından İran hükûmetinden tepki çeken birçok hareket geldi. Ülkedeki internet bağlantısında kesintiler ve yavaşlamalar olduğu bildirilirken hükûmet, geçtiğimiz gün Instagram ve WhatsApp’a erişim engeli getirmişti. WhatsApp, nihayet konu hakkında resmi bir açıklama yaptı.

WhatsApp’tan İran açıklaması:

“Dünyayı özel olarak bağlamak için varız. İnsanların özel mesajlaşmaya erişim haklarının yanında duruyoruz. İran numaralarını engellemiyoruz. İranlı dostlarımızı bağlı tutmak için çalışıyoruz ve hizmetimizi çalışır durumda tutmak için teknik kapasitemiz dahilinde her şeyi yapacağız.”

WhatsApp'ın İran'da yeniden hizmet verebilmek ve özellikle protestocular arasında yeniden iletişim sağlamak için ne yapacağını önümüzdeki dönemde göreceğiz.

İran hakkında Elon Musk’tan da önemli bir açıklama gelmişti:

19
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
5
1
0
0