İsrail'de Yeni Tanklar, Xbox One'ın Kontrolcüsü ile Kontrol Ediliyor

79
30
12
5
2
Xbox One denetleyicisini konsol dışında kullanan ülkelere bir yenisi daha eklendi. Daha önce ABD'nin denizaltılarında kullanılan oyun kumandası, İsral'in yeni tankı "Carmel"da da kullanılacak. Mühendisler, bu sayede hem maliyet düşürmüş hem de personel eğitimini kolaylaştırmış olacak.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft tarafından piyasaya sürülen Xbox isimli oyun konsoluna ait kontrolcüler, sektörün en iyileri arasında yer alıyor. Temelinde oyun oynamak için geliştirilmiş olan bu kontrolcüler, ihtiyaç duyulduğunda çok farklı sektörlerde de kullanılabiliyor. İsrail'den gelen son haberler, Xbox'ın kontrolcüsünün ülkenin geliştirdiği "Carmel" isimli yeni tanklarında da kullanıldığını gözler önüne seriyor.

Aslına bakacak olursak Xbox kontrolcüsünü askeri alanda kullanan ilk ülke İsrail değil. Örneğin ABD'nin "Virginia" serisi denizaltılarında bulunan gelişmiş periskoplar, Xbox kontrolcüleri aracılığıyla yönetiliyor. Ayrıca kısa bir süre önce Elon Musk'ın yer altı tünelleri açmak için iş birliği yaptığı Boring Company isimli şirket de tünel açıcı makineleri Xbox One'a ait kontrolcüleri kullanarak kontrol etti. Şimdi de İsrail, bu oyun kontrolcüyü tanklarında kullanacak.

Xbox denetleyicisi

Xbox kontrolcüleri, maliyeti düşürmenin yanı sıra kolaylık sağlıyor

Hemen her sektör, maliyeti mümkün olduğunca düşürmeyi önemser. Aslına bakacak olursak İsrail ve ABD gibi ülkelerin Xbox kontrolcüsünü farklı bir sektörde kullanmasının temel nedeni bu. Bu oyun kumandası sayesinde gelişmiş bir kontrolcü tasarlamaya ve bunun için de ekstra para harcamaya gerek duymayan mühendisler, böylelikle maliyetten tasarruf etmiş oluyorlar. Ayrıca bu tür bir kontrolcünün gelişmiş askeri araçlarda kullanılması, personelin eğitimini kolaylaştırıyor.

İsrail'in yeni tankı "Carmel", işte böyle görünüyor

Carmel

İsrail hükümetine ait olan Israel Aerospace Industries, bir süredir "Carmel" isimli yeni bir tank üretimi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Projenin robotik sistemlerinden sorumlu ismi olan Meir Shabtai, bir tankta neden Xbox kontrolcüsü kullandıklarını şöyle açıklıyor: "Daha hafif ve daha taşınabilir bir şey istiyorlardı. Biz de bu yüzden Xbox kontrolcüsü kullandık." Ayrıca bu tür bir kontrolcü, İsrail ordusu için farklı bir avantaj da sağlıyor.

Carmel

İsrail ordusu, oldukça genç bir yapıya sahip. 18 ila 21 yaşları arasındaki erkek ve kadınlardan oluşan ordu üyeleri, Xbox kontrolcülerine de zaten gençlik ve çocukluk dönemlerinden alışıklar. Bu konuya da değinen Shabtai, ülke genelindeki hemen herkesin Carmel simülasyonu deneyimleyebildiğini, bu sayede de ülkenin nasıl bir teknolojiye sahip olmaya ihtiyaç duyduklarını anladıklarını söylüyor. İşte görünüşe göre Xbox kontrolcüsünün bir tankta kullanılmasının en temel nedeni de bu olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak : https://mspoweruser.com/israel-carmel-tanks-microsoft-xbox-controller/
79
30
12
5
2
Emoji İle Tepki Ver
79
30
12
5
2