DSÖ, Kahramanmaraş'taki Depremler Nedeniyle 23 Milyon Kişinin Risk Altında Olduğunu Açıkladı

22
1
0
0
0
Dünya Sağlık Örgütü, Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından gerçekleştirdiği sunumda özellikle Suriye için kötü bir tablo çizdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.5 büyüklüklerindeki depremlerin bilançosu  halen netleşmedi. Fakat Dünya Sağlık Örgütü, hem Türkiye hem de Suriye’de büyük yıkıma yol açan depremlerin olası çıktısı için acı bir tablo çizdi.

Dünya Sağlık Örgütü Yönetim Kurulu, deprem hakkında gerçekleştirdiği sunumda depremden etkilenmesi beklenen toplam kişi sayısını 23 milyon olarak açıkladı. DSÖ Kıdemli Acil Durum Sorumlusu Adelheid Marschang’ın açıklaması şu şekildeydi:

23 milyon insan risk altında olabilir

deprem

“Olayların haritaları, yaklaşık 5 milyon savunmasız insan da dahil olmak üzere 23 milyon insanın potansiyel olarak risk altında olduğunu gösteriyor.

DSÖ, Türkiye'nin güçlü müdahale kapasitesinin farkındadır ancak ana ihtiyaçların yakın ve orta vadede Suriye'de karşılanamayabileceğini düşünmektedir. Depremin yol açtığı hasar nedeniyle sınırdan kuzeybatı Suriye'ye yardım sevkiyatının kesintiye uğraması muhtemeldir. Bu da başlı başına çok büyük bir kriz.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros ise “Zaman karşı yarış” dedi:

“Artık zamana karşı bir yarış. Geçen her dakika, her saat hayatta kalanları bulma şansı azalıyor.”

DSÖ, acil yardım malzemelerini gönderiyor

“Acil durum malzemelerini seferber ediyoruz ve yaralılara ve en savunmasız kişilere temel sağlık hizmeti sağlamak için DSÖ'nün acil sağlık ekipleri ağını etkinleştirdik.”

22
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
1
0
0
0