Kan Bağışı Merkezlerini Gereksiz Yere Meşgul Etmemek İçin Kan Vermeye Uygun Olup Olmadığınızı Gösteren Site

7
1
0
0
0
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından mahsur kalan binlerce insana yardım etmek için başta Kızılay olmak üzere kan bağışları noktalarına yapılıyor. Bu noktada yoğunluk olmaması için kan bağışı yapmaya uygun olup olmadığınızı görebileceğiniz hızlı bir yöntem var.

Türkiye, soğuk 6 Şubat gününe çok erken saatlerde uyandı. Tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşadık ve 10 ilimizde binlerce bina yerle bir oldu. 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsılan ülkemiz, günün ilerleyen saatlerinde bu kez 7,6 büyüklüğündeki depremle yeniden sallandı. İlk depremde ağır hasar alan binalar ise bu depremle birlikte tamamen yerle bir oldu.

Bu depremin etkilerini önümüzdeki günlerde kendisini hissettirmeye devam edecek, ancak şimdilik binaların altında mahsur kalmış insanları kurtarmamız gerekiyor. Bu noktada ise sadece enkazdan çıkarma çalışmaları değil sonrasında yapılacak sağlık müdahaleleri de önem arz ediyor. Bu noktada en önemli yardım yaralı kişilere sağlanacak kan ihtiyacı gibi görünüyor. Duyarlı vatandaşlarımız ise başta Kızılay olmak üzere kan bağışı noktalarına akın ederek kan bağışı yapmak istiyor. Ancak iyilik yapayım derken farkında olmadan ekiplerin işlerini zorlaştırabiliriz. Kan bağışı yapmak istiyor olsanız da sizin kan bağışı yapmaya uygun olup olmadığınızı kontrol etmek gerekiyor.

Kan bağışı yapmaya uygun olup olmadığınızı gösteren yararlı internet sayfası:

kanbagisiyapabilirmiyim

Üçüncü taraf geliştiriciler tarafından hazırlanan "kanbagisiyapabilirmiyim.net", kan bağışı yapmaya gitmeden önce bu bağışı yapmaya uygun olup olmadığınızı basit birkaç soruyla öğrenmenizi sağlayabilir. Özellikle diyabet gibi bazı belirli hastalıklarınız varsa ve insülin kullanıyorsanız kan bağışı yapmanız uygun olmayabilir. Elbette bu sitenin resmi bir kuruluş olmadığını belirtelim. Yine de Kızılay gibi şu anda zamanla mücadele eden ekiplerin zamanını çalmadan hızlıca çözüm için kullanılabilir.

7
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
0
0
0