Karındeşen Jack’in Gerçek Kimliği 131 Yıl Sonra Belirlendi

88
12
4
3
3
1888 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da çeşitli cinayetler işlediğine inanılan ve Karındeşen Jack olarak bilinen katilin kimliği, DNA analizi ile tespit edildi. DNA örnekleri ile Polonya uyruklu bir kişinin DNA’sının uyduğu belirlendi.

Yüz yıldan fazla süredir hakkında hikayeler anlatılan seri katil Karındeşen Jack’in kimliği bilinmiyordu. Pek çok kurgusal hikayeye de konu olan katilin kim olduğu hakkında pek çok iddia ortaya atılmıştı.

Journal of Forensic Sciences dergisinde yer alan makaleye göre bir bilim insanı, kurbanlardan Catherine Eddous’tan alınan örnekler üzerinde DNA analizi gerçekleştirdi. Analize göre katilin DNA’sı ile Polonya uyruklu Aaron Kominski’nin DNA’sı uyuşuyor.

İncelemede kullanılan örnekler, Karındeşen Jack’in 4. kurbanı Catherine Eddowes’in şalındaki sperm örneklerinden elde edildi. Araştırmayı Leeds Üniversitesi Tıp Okulu’ndan Dr. David Miller yaptı.

Katilin en az beş cinayet işlediği ve seks işçisi olduğuna inanılan kurbanlarının boğazlarını kesip karınlarını parçaladığı biliniyor. Kominski, dönemin soruşturmalarında da bir görgü tanığının ifadesi uyarınca şüpheli olarak öne çıkmış. Görgü tanığı önce Kominski’nin bir kadına bıçakla saldırdığını söylemiş ancak daha sonra ifadesini geri almıştı. Kanıt yetersizliği yüzünden tutuklanmayan Kominski, 1919’da kangren nedeniyle ölmüştü.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/avrupa/201903191038292180-karindesen-jackin-kimligi-belirlendi/
88
12
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
88
12
4
3
3