Jaguar, Sürücüler İçin Koltukta En İdeal Oturma Pozisyonunu Açıkladı

26
4
3
2
1
Ünlü otomobil üreticisi Jaguar, sürücülerin en konforlu ve sağlıklı sürüşü gerçekleştirmeleri için ideal oturma pozisyonunu açıkladı.

Eski model otomobillerde sürücüler koltuğu yalnızca ileri-geri ve sırt kısmını yukarı-aşağı kaldırabiliyorlardı. Bugüne geldiğimizde ise koltuklar neredeyse her yöne hareket ettirilebiliyor ve sırt kısmından baş kısmına kadar en ince ayarları dağı gerçekleştirmek mümkün. Birleşik Krallık merkezli otomobil üreticisi Jaguar, sürücüler için en ideal oturma pozisyonunu açıkladı.

Jaguar’un yayınladığı videoya göre sürücüler, koltuk pozisyonunu ayarlamadan önce ceplerini boşaltmalılar. Ayrıca emniyet kemerinin de koltuk ayarlanmadan bağlanması gerekiyor. Emniyet kemeri bağlanırken sürücünün bel kısmının koltuğa iyice oturmuş olması son derece önemli. Ceplerimizi boşaltıp emniyet kemerimizi bağladıysak artık koltuğumuzu ayarlayabiliriz.

İlk olarak koltuğun sırt bölgesini, omuriliğimizi dik tutacak şekilde hizalamamız gerekiyor. İkinci adımda koltuğun pedal ve direksiyonlarla uzaklığı kalıyor. Koltuğu ileri-geri pozisyonlandırırken bacaklarımızın pedala bastığımızda hafif bükülecek şekilde konumlandırmamız gerekiyor. Ayrıca direksiyon da kollarımız hafif bükülecek uzaklıkta olmalı. Omuzlarımızın direksiyonu çevirdiğimiz durumlarda dahi koltuktan ayrılmaması gerekiyor. Son olarak da koltuk başlığının üst hizası, başımızının üst hizası ile denk olacak şekilde ayarlanmalı.

Bu ideal oturma pozisyonu tavsiyesi, Jaguar Land Rover'ın baş sağlık sorumlusu Steve Iley’den geliyor. Iley, sürücülerin ideal oturma pozisyonlarını belirlerken yalnızca konforu değil, aynı zamanda sürücü sağlığını da göz önünde bulunduruyor. Sürücü koltuğunu bu şekilde ayarlamak, daha rahat bir sürüş gerçekleştirmenize yardımcı oluyor.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/03/20/jaguar-explains-perfect-driver-seating-position/
26
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
26
4
3
2
1