2,4 Milyon Aboneli YouTuber, Kanalının Kripto Para Dolandırıcıları Tarafından Nasıl Hacklendiğini Açıkladı

20
4
1
1
0
Kısa süre önce YouTube kanalı kripto para dolandırıcıları tarafından eline geçirilen David Damasceno, başından geçenleri anlattı. Kendisinden kanalın iadesi için fidye istendiğini belirten YouTuber, kanalının bir sahte yazılım aracılığı ile dolandırıcıların eline geçtiğini ifade etti.

Son dönemlerde kripto para korsanlarının en sık ziyaret ettiği mecralardan biri de YouTube oldu. Milyonlarca aboneye sahip YouTube kanallarını hedef alan kripto para dolandırıcıları, ele geçirdikleri kanallar üzerinden sahte kripto para kampanyası duyuruları gerçekleştiriyorlar ve kanalların abonelerinden katılım için kripto para istiyorlar.

Universo Curioso adında 2,4 milyon aboneye sahip YouTube kanalının sahibi olan David Damasceno da kripto para dolandırıcılarının hedef aldığı YouTuber’lardan biri. Geçtiğimiz dönemde kanalı dolandırıcılar tarafından ele geçirilen Damasceno, yayınladığı yeni bir video ile kanalının dolandırıcılarının eline nasıl geçtiğini paylaştı.

Sahte yazılım, YouTube kanalını hackerlara teslim etti

kripto para dolandırıcılığı

Zenium Editor adında, sahte olduğunu iş işten geçtikten sonra anladığı bir video düzenleme aracını indirip bilgisayarına kuran Damasceno, kurulum gerçekleştikten sonra kripto para dolandırıcılarının kısa süre içinde YouTube kanalının kontrolünü ele aldığını ifade etti. Kanal ele geçirildikten sonra ise üst üste kripto para içerikleri yüklendi ve bir canlı yayın başlatıldı.

Kanalda, 100 milyon XRP (Ripple) dağıtılacağı iddia edilen sahte bir kampanya başlatıldığını ifade eden Damasceno, dolandırıcıların kampanyaya katılım için ise 2.000 ile 150.000 XRP talep ettiğini belirtti. Ayrıca dolandırıcıların kanalı geri vermek için kendisinden 10.000 dolar değerinde Bitcoin talep ettiğini belirten Damasceno, bu talebi reddettiğini ve kanalını yasal yollardan geri aldığını belirtti.

kripto para dolandırıcılığı

David Damasceno, kanalını geri almasının 6 saat sürdüğünü ifade ediyor. Ancak kripto para dolandırıcılarının hedefinde yer alan bazı kanalların geri alınması daha da uzun sürebiliyor. Geçtiğimiz dönemde Twitter’da aktif olan ve Bill Gates, Elon Musk gibi dünyaca ünlü isimlerin Twitter hesaplarını hackleyen dolandırıcılar, şimdi ise YouTube’da aktif görünüyorlar.

David Damasceno'nun başına gelenleri aktardığı videosu (Otomatik çevir özelliği ile Türkçe altyazılı izleyebilirsiniz)

Kaynak : https://cointelegraph.com/news/youtuber-explains-how-crypto-scammers-took-control-of-his-account
20
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
4
1
1
0