Smart, Kabuğundan Çıkacağı Elektrikli SUV'undan Yeni Bir Görsel Paylaştı

17
1
1
0
0
Her yere sığan küçük otomobilleriyle tanınan Smart, müşterilerin talepleri doğrultusunda çizgisinden uzaklaşıyor. Mercedes-Benz'in de yer aldığı Daimler grubu bünyesindeki marka, büyük bir SUV konsepti hazırlıyor.

Ürettiği küçük otomobillerle tanınan Smart, daha önce taslak çizimlerini paylaştığı SUV’u ete kemiğe büründürüyor. Daimler (Mercedes-Benz'in de dâhil olduğu grup), bünyesinde bulunan Smart markasını yürütmek için 2019 yılında Çinli Geely ile anlaşmıştı. Bugüne kadar küçük otomobiller üretmekte olan marka, müşterilerin talepleri doğrultusunda daha büyük otomobiller imâl etmeye başlayacak. Bu geçişin ilk örneği olarak karşımıza Smart’ın elektrikli SUV konsepti çıkıyor.

Mercedes-Benz tasarım şefi Gorden Wagener, bu yıl içinde tanıtılması beklenen otomobile dair ipucu niteliğinde görseller paylaştı. Görselde aracın sadece üstten görünümü yer alsa da mevcut Smart araçlarına göre daha büyük olduğunu fark etmek hiç zor değil. MINI Countryman ölçülerine yakın bir kalıba sahip olacak Smart SUV’un segmentteki yoğun talebi karşılaması bekleniyor.

Konseptin en fazla 692 km sürüş menzili sunması bekleniyor

smart ev suv

Smart’ın SUV konseptinin nasıl bir üniteden güç alacağı henüz belli değil ancak Geely’ye ait SEA platformunu temel alınarak geliştirileceği bilinmekte. Aynı mimari, gelecekte bir Volvo’da da yer alacak. Araç, 800 Volt destekleyen iskelet sistemi sayesinde 3 elektrik motor kullanabilme imkanı tanıyor. NEDC normlarına göre menzili 692 km’yi bulan bir mimariyi kullanacak konseptin bu değerlerden biraz daha aşağıda bir performans göstermesi bekleniyor.

Bu yıl içerisinde görücüye çıkacak olan konseptin adı henüz konmuş değil. Smart’ın yeni tasarım dilini yansıtan SUV modeli, 2021 IAA’de sergilenerek 2022 yılı içerisinde Avrupa ve Çin pazarlarında satışa sunulacak olan üretim modeline dair bir fikir edinmemizi sağlayacak.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/520797/smart-buyuk-elektrikli-suv-teaser/
17
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
1
1
0
0