Mercedes-Benz, Elektrikli Arabalarda Kullandığı "EQ" İsminden Vazgeçti!

10
2
1
0
0
Almanya'dan Mercedes-Benz ile ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre şirket, elektrikli ve hibrit otomobillerinde kullandığı "EQ" takısından vazgeçti.

Alman lüks otomobil üreticisi Mercedes-Benz ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Alman haber kaynağı Handelsblatt'ın Mercedes-Benz'deki kaynaklandırdığı haberine göre şirket, elektrikli ve hibrit motorlu arabalarında kullandığı "EQ" takısını kullanmamaya karar verdi. 

Edinilen bilgilere göre Mercedes-Benz CEO'su Ola Kallenius'un ta kendisinden geldi. Konuyla ilgili olarak şirket içi görüşmeler yapıldığı ve markanın elektrikli otomobillere yaklaşması ile EQ takısının gereksiz hale gelmeye başlayacağına inanıldığı bildiriliyor. 

Alınan karar, 2024 yılı itibarıyla geçerli olacak!

Mercedes-Benz EQS

Handelsblatt'ın iddiasına göre Mercedes-Benz'in yeni kararı, 2024 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülecek olan yeni nesil elektrikli otomobiller itibarıyla geçerli olacak. Şirket o gün gelene kadar EQ takısını kullanmaya devam edecek.

Bu arada; Ola Kallenius'un tek planının EQ takısından kurtulmaktan ibaret olmadığı ifade ediliyor. İddialara göre Mercedes-Benz CEO'su, modellerinin daha basit isimlendirilmesini istiyor. Ancak bu noktada nasıl çalışmalar yapılacağı net değil. 

Mercedes-Benz'in EQ takısı nereden geliyor?

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz'in internet sitesinde EQ takısı ile ilgili bir bilgilendirme yapılıyor. Şirketin elektrikli otomobiller için oluşturduğu marka olan EQ, "Electric Intelligence by Mercedes-Benz" ibaresinin kısaltması olarak kabul ediliyor. Şirket, elektrikli otomobil dünyasındaki "devriminin" adının EQ olduğunu ifade ediyor. 

Şunu da belirtelim; EQ'dan sonra gelen harf, aracın hangi model olduğunu anlamamıza yardımcı oluyor. Örneğin EQS, S Serisi'nin, EQE ise E Serisi'nin elektrikli versiyonu...

Mercedes-Benz Ocak 2023 fiyatları için:

Kaynak : https://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/gla-statt-eqa-mercedes-will-elektromarke-eq-auslaufen-lassen/28916160.html
10
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
0
0