Mücevher Gibi Araba: 2024 Mercedes-Maybach EQS SUV Tanıtıldı [Video]

9
3
1
0
0
Mercedes-Maybach'ın yeni otomobili EQS SUV tanıtıldı. Orijinal EQS SUV'un üzerine inşa edilen otomobil, benzersiz göründüğü gibi performansıyla da mest ediyor. 2024 model otomobilin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği belli değil.

Alman otomobil devi Mercedes, bugün dikkat çekici bir tanıtım gerçekleştirdi. Şirket, bu tanıtım kapsamında lüks markası olan Maybach'ın EQS SUV modelini tanıttı. Eşsiz bir tasarıma sahip olan SUV, tahmini fiyatı ile hevesimizi kursağımızda bırakacak. Peki bu araç neler sunuyor?

2024 model olarak lanse edilen Mercedes-Maybach EQS, aslında standart versiyon EQS'e (SUV versiyon) fazlasıyla benziyor. Ancak Maybach özelindeki dokunuşlar, aracı tüm EQS'lerden ayırıyor. Dikey çubuklu ızgara tasarımının tercih edildiği otomobil, sahip olduğu çift renkli yapı ve özel tasarım jantları ile mümkün olan her noktada Maybach logosu taşımayı da ihmal etmiyor. 

Karşınızda 2024 Mercedes-Maybach EQS

2024 Mercedes-Maybach EQS

Aracın arka kısmında, bagaj kapağını boydan boya geçen aydınlatma bulunuyor. Maybach yazısı dikkatlerden kaçmazken Maybach logosu ise ızgara, marşpiyel altı basamak ve arka direklerde kendini gösteriyor. 

Mercedes-Maybach

Mercedes-Benz lüks ancak Mercedes-Maybach ultra lüks. Bunu en iyi, 2024 Mercedes-Maybach EQS modelinde görüyoruz. Aracın içerisine baktığımızda, tam beş adet ekranın varlığına tanıklık ediyoruz. Bunlardan ilki, tahmin edebileceğiniz üzere tam dijital gösterge ekranı. Orta konsolda bilgi-eğlence ekranı ile klima kontrolünü sağlayan tek bir dokunmatik ekran var. Ayrıca öndeki yolcu için konsolda, arkadaki yolcu içinse koltuk başlıklarına yerleştirilmiş bilgi-eğlence ekranları bulunuyor. Ön koltukların arasında, arka kısımdan ayrılmasını sağlayan yüksek bir panel bulunuyor.

eqs

Aracın iç tasarım detaylarında, bunun bir Mercedes-Benz değil, Mercedes-Maybach olduğunu gözümüze sokan bazı detaylar var. Öyle ki aracın iç kısmında pek çok yer, Maybach logosuna ev sahipliği yapıyor. Pedallar, koltuklar, hoparlörler ve konsollar, logoyla bezenmiş halde. Bu arada; arkada oturan yolcular için dikkat çeken bir detay düşünülmüş. Aracın orta kısmına denk gelen bir gözde, bir çift özel tasarım kadeh bulunuyor.

Maybach EQS

2024 model Mercedes-Maybach EQS SUV, sadece görünüşü ile değil, performansı ile de mest ediyor. Bu araçta, ikiz yapıda bir çift elektrik motoru bulunuyor. Bu elektrik motorları, toplamda 649 beygir gücü ve 949 Nm tork üretiyor. Bu da bu SUV'un 0-100 km/s hızlanmasını 4,1 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Mercedes, aracın menzilinin 600 kilometre olduğunu açıkladı. 

Mercedes-Maybach içi

Yapılan açıklamaya göre bu SUV, Maybach'a özel bir süspansiyon sistemine sahip olacak. Bu sistemin özellikle de arkada oturan yolcunun konforuna odaklanacağı ifade ediliyor.

Maybach EQS

Mercedes, yeni elektrikli SUV modelinin fiyatına ilişkin hiçbir açıklamada bulunmadı. Ancak sektör kaynaklarına göre bu aracın 200 bin doların altında fiyatlanma şansı yok. Zaten aracın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği de belli değil.

Mercedes-Maybach EQS SUV için hazırlanan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz

Kaynak : https://group-media.mercedes-benz.com/marsMediaSite/en/instance/ko.xhtml?oid=56050265&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4
9
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
1
0
0