Microsoft, Chromium Tabanlı Edge'e Önemli Özellikler Ekleyen Güncellemesini Yayınladı

31
2
0
0
0
Microsoft, yeni internet tarayıcısı Edge'i güncelledi. Güncellemeyle birlikte "85.0.564.41" sürüm koduna sahip olan tarayıcı, önemli işlevsel özellikler ve bazı güvenlik iyileştirmelerine sahip. Güncelleme an itibarıyla yüklenebiliyor.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, 2020 yılının başında kullanıma sunduğu Chromium tabanlı Edge'le ilgili çalışmalarını hiç durmadan sürdürüyor. Bu bağlamda sık sık yazılım güncellemeleri yayınlayan Edge ekibi, bugün itibarıyla da Edge 85'i (85.0.564.41) kullanıcıların hizmetine sunuyor. Microsoft'un büyük ilgi gören internet tarayıcısı, son güncellemeyle birlikte önemli özellikler kazanmış durumda.

Microsoft'un Chromium tabanlı internet tarayıcısı, son güncellemeyle işlevselliğin artırıldığı bazı özelliklere sahip oldu. Sadece bununla yetinmeyen ekip, tarayıcının güvenliğini iyileştirecek bazı çalışmalar da yapmış durumda. Tüm bunlara ek olarak, Edge'in yeni sürümünün bazı DevTools güncellemeleri içerdiğini de açıkça belirtmek gerekiyor.

Microsoft Edge

Microsoft Edge 85'in güncelleme notlarına yakından baktığımızda, bu güncellemeyle birlikte Edge'in veri eşitleme özelliklerinin geliştiğini görüyoruz. Örneğin kullanıcılar artık, Azure Active Directory profilleri arasında parolalar, koleksiyon ve sık kullanılanlar gibi detayları eşitleyebilecekler. Bu sayede kullanıcı deneyimi ciddi anlamda iyileştirilmiş olacak.

Microsoft'un Chromium tabanlı internet tarayıcısı, PDF görüntüleme gibi önemli bir özelliğe daha sahip. Bu özellik üzerinde de çalışan geliştirici ekip, son güncellemeyle birlikte PDF görüntüleyicisi üzerine yeni bir araç ekledi. Kullanıcılar, bu araçla birlikte belgelerin bazı bölgelerini vurgulayıp, yazı yazabilecekler. Ayrıca bir kullanıcı, "Koleksiyon" aracını kullanarak belgeleri Word ve Excel'in yanı sıra OneNote'a da gönderebilecek.

Chromium Edge

Microsoft Edge 85'le birlikte kullanıcılara sunulan güvenlik iyileştirmelerine baktığımızda, Chromium'un son özelliklerinin Microsoft'un tarayıcısına eklendiğini görüyoruz. Ayrıca bu sürümle birlikte Edge, Surface Duo öykünücü özelliğinin yanı sıra klavye VS Code ile eşleşen klavye kısayollarını içeriyor. Ayrıca Edge'de bulunan araçlar artık paneller arasında taşınabiliyor ve bazı hata ayıklama özellikleri de son sürümle birlikte kullanılabiliyor.

Eğer siz de Chromium tabanlı Edge'i kullanıyorsanız, tarayıcınız büyük bir ihtimalle otomatik olarak güncellenecektir. Ancak bu durumu yönetip, Edge'in güncellendiğinden emin olmak isterseniz, tarayıcının sağ üst tarafında bulunan menüden "Yardım ve geri bildirim" alt menüsünü kullanarak "Microsoft Edge hakkında" seçeneğine tıklayın. Tarayıcınız, otomatik olarak güncellenecektir.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/edge-85-now-out-brings-pdf-markup-tools-collections-improvements-and-more
31
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
2
0
0
0