Microsoft Flight Simulator'la Birlikte Uçuş Kolu Stokları Tükendi

39
14
2
1
1
Geçtiğimiz hafta çıkış yapan Microsoft Flight Simulator'la birlikte uçuş kolu satışları da tavan yaptı. Oyuncular, en çok sevilen uçuş kollarının Amazon'daki stoklarını tüketti.

Microsoft, 2006 yılında piyasaya sürdüğü Microsoft Flight Simulator X'in ardından uçuş simülasyonu serisinde uzun bir sessizliğe gömülmüştü. Ancak geçtiğimiz yıl bu sessizliğin sona ereceği ve Microsoft Flight Simulator isimli yeni bir oyunun bizlerle buluşacağı duyurulmuştu.

Geçtiğimiz hafta hakkında uzun süredir konuştuğumuz Microsoft Flight Simulator sonunda çıkış yaparak oyuncularla buluşmuştu. Oyun, sunduğu grafikler ve teknoloji sayesinde yalnızca uçuş simülasyonu hayranlarının değil, neredeyse her oyuncunun ilgisini çekmeyi başarmıştı.

Oyun, joystick stoklarının tükenmesine yol açtı:

microsoft flight simulator

Hal böyle olunca oyunu deneyen oyuncular da halihazırda uçuş simülasyonu sevdalıları olan oyuncularla bir araya gelmiş ve bu dünyaya bir adım atmıştı. Bu oyunculardan bir kısmıysa oyunun başarısı sayesinde havacılığa ilgi duymaya başlamıştı. Sonuç olarak oyuncular, daha iyi bir şekilde deneyimlemek için yola koyuldular.

İşte oyuncuların bu girişimi, bir uçuş simülasyonunu oynamanın temelini oluşturan uçuş kollarıyla (flight stick) başladı. The Verge'ün haberine göre uçuş kollarına olan talep o kadar fazla arttı ki dünyanın en büyük tedarik sitelerinden birisi olan Amazon'da satılan uçuş kollarının stokları tükendi.

microsoft flight simulator joystick

Habere göre oyuncular, Microsoft Flight Simulator'ın çıkış yapmasıyla birlikte piyasada bulunan en iyi uçuş kollarını resmen sömürdü. Stoğu biten veya bitme noktasına gelen uçuş kollarının bazıları yalnızca uçuş kollarından da oluşmuyor, aynı zamanda gaz kolu ve istikamet dümeni de bulunduruyordu.

Bilmeyenler için anlatmak gerekirse Microsoft Flight Simulator, tüm dünyayı içinde barındıran ve hava durumu ve rotalarını gerçek zamanlı olarak güncelleyen bir uçuş simülasyonu. Oyun, tüm dünyayı barındırmakla birlikte bu dünyayı bulut teknolojisi sayesinde gerçeğe en yakın şekilde size yansıtıyor.

Kaynak : https://beebom.com/flight-sticks-sales-up-microsoft-flight-simulator/
39
14
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
39
14
2
1
1