Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Sektörel Haberler ve İçerikler

Eski Microsoft Çalışanı, Şirketin Yönetimini Ağır Bombaladı

Eski bir Microsoft çalışanı, firmanın şu ana kadar girdiği bütün ticari savaşları kaybettiğini ve bunun nedeninin yanlış yönetim olduğunu söyledi.

Eski Microsoft Çalışanı, Şirketin Yönetimini Ağır Bombaladı
Emre Ömer Zehir Emre Ömer Zehir /

Microsoft’un bir yazılım firması olarak zirveye tırmanma süreci, hepimizin bildiği gibi gerçek bir başarı öyküsü. Bill Gates’in kurduğu hanedanlık bugün bile yazılım dünyasının zirvesinde yer alıyor. Fakat gelin görün ki şirket tarihinde bir o kadar da başarısız proje var. Internet Explorer ve Windows Phone bunların en bilinenleri. Bununla beraber Microsoft’ta tam olarak neyin yolunda gitmediğini bilen kimse yok.

Şu sıralar bir girişimin yönetim partneri olan Garry Tan, 2003-2005 yılları arasında Microsoft için çalışmıştı. Twitter’da bir dizi gönderi paylaşan girişimci, Microsoft’tan arkadaşlarıyla yaptığı sohbetin ardından şirkette yanlış gidenin ne olduğunu açıkladı.

Eski Microsoft Çalışanı, Şirketin Yönetimini Ağır Bombaladı

Microsoft, değer açısından bakıldığında 1 trilyon dolara yürüyen üçüncü firma ve aslında genel olarak çok da başarısız değil. Öte yandan ürün çıkarma ve yeni ürün geliştirmede işler hiç de yolunda gidiyor gibi gözükmüyor.

Tan, büyük savaşlar olarak gördüğü iPod, iPhone, iOS, iMessage, Slack, Dropbox’taki mücadelelerin kaybedildiğini söylerken bu duruma sebep olaraksa şirket içi çatışmaları ve kötü yönetimi gösterdi.

Yönetimin çok fazla katmanı olduğunu, üretim ortasında yönetim değiştiğini, ürün dağıtımının yavaş olduğunu belirten girişimci; şirketin başkalarının yaptıklarını kopyalamak konusunda paranoyaya kapıldığını söylüyor.

Eski Microsoft Çalışanı, Şirketin Yönetimini Ağır Bombaladı

Kendisi gibi yetenekli mühendislerin milyarlarca dolarlık imparatorluğunu korumak isteyen firmadan ayrılıp girişimler kurduklarını belirten Tan, şirketin sorununun kullanıcılara odaklanmamak olduğunu söylüyor.

Tan’in eleştirilerinin ne kadar doğru olduğunu ise şirketten gelecek yeni haberler gösterecek.

YORUMLAR

(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
S
Sefa Çiçek 6 yıl önce
Yaptığı yorumlardan en önemlisi gerçekten kullanıcı geri bildirimi pek umursayan bir ifrma değil. Daha çok iş yerleri odaklı çalıştığından diğer paydada hep sıçıyor. İşletim sisteminden tutta diğer tüm servislerinde bu sorunlar var.
K
Kemal Özdemir 6 yıl önce
Şuan ki Office programlarını bozmasınlar yeter bana
A
Ahmet Erden 6 yıl önce
Adam bence doğruları söylemiş. Tabiki microsoft'ta çalışmadım ama dışarıdan görünenler tam da adamın dediği gibi.
Tüm yorumlar yüklendi (3 yorum)