Microsoft, Görev Yöneticisinde İyileştirmeler Yaptığı Windows 10 Önizleme Sürümünü Yayımladı

25
5
3
2
1
Microsoft, yeni Windows 10 önizlemesini bugün itibarıyla kullanıcıların erişimine açtı. Önizlemede ilk göze çarpan şeylerden biri, görev yöneticisinde yapılan değişiklikler oldu.

Microsoft, dünyanın en popüler ve en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows’un yaratıcısı olarak işletim sistemini belli aralıklarla güncelliyor. Her güncelleme ile birlikte işletim sisteminde çeşitli değişiklikler ve geliştirmeler yapılıyor.

Windows 10, özünde bir hizmet olarak tasarlanmış olan bir işletim sistemidir. Bu da düzenli olarak işletim sistemine yeni özelliklerin ekleniyor olduğu anlamına geliyor. Şimdiye kadar uygulama altı büyük güncelleme aldı. Mayıs 2019 güncellemesi de önizleme aşamasına kadar geldi. Güncellemenin önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor.

Görev Yöneticisi'nde yer alan Performans sekmesinde, cihazınızın HDD mi yoksa SSD mi kullandığı gibi disk bilgilerine ulaşmanız mümkün olacak. Bu özellik, birden fazla diskle çalışan kişilere büyük kolaylık sağlayacak.

20H1 adlı kurulumda çeşitli hata gidermeleri ve geliştirmeler yapılacak. Bunlar şu şekilde sıralanıyor:

  • Daha önceki sürümlerde yaşanan DWM kaynaklı çökmeler düzeltildi.
  • explorer.exe çökmelerine neden olan pcshell.dll sorunu çözüme kavuşturuldu.

Öte yandan bu kurulum da sorunsuz olmaktan çok uzak. Yeni sürümün bilinen 11 adet problemi var. Bu problemler arasında oyunlardaki hile engelleme sistemlerinin eski sürümlerinden kaynaklı çökmeler, bazı Realtek SD kart okuyucular ile ilgili sorunlar, uzaktan erişimde bazı arama ekranı sorunları, panellerin açılmasında gecikme gibi sorunlar yer alıyor.

Yeni güncellemenin bu önizleme sürümünü kullanacaksanız iş makinenize kurmamanızı tavsiye ediyoruz. Sürümün henüz bilinmeyen sorunları olabilir.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/05/15/microsoft-releases-new-windows-10-preview-with-task-manager-improvements/
25
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
25
5
3
2
1