BioNTech ile İlgili Gönüllere Su Serpen Araştırma: mRNA Aşıları, Koronavirüsün Ölümcül Etkilerini Azaltıyor

35
4
4
1
0
mRNA tabanlı koronavirüs aşılarıyla ilgili dikkat çekici bulgular ortaya çıkaran bir araştırma yapıldı. Aşı vurulduktan sonra COVID-19'a yakalanan insanlar üzerinde yapılan araştırma, bu insanların vücudundaki virüs miktarının düşük olduğunu açığa çıkardı. Bu da hastalığın hafif atlatılmasını ve bulaşıcılığın düşmesine yol açıyor.

New England Journal of Medicine isimli tıp dergisinde yer alan bir araştırma, mRNA tabanlı koronavirüs aşılarıyla ilgili dikkat çeken bir hususu ortaya çıkardı. Yapılan araştırmaya göre Türkiye'de de kullanılan BioNTech aşısı ile diğer mRNA tabanlı aşıları vurulan insanlar, hastalığı çevrelerindeki insanlara daha az bulaştırıyorlar. Çünkü bu insanların vücutlarında, daha az miktarda koronavirüs bulunuyor.

Araştırma, mRNA aşısı vurulmuş olmasına rağmen COVID-19 kapmış 16 kişiyi kapsıyor. Bu insanların burunlarındaki koronavirüs miktarını ölçen uzmanlar, aşı vurulmadan hastalık kapmış kişilere kıyasla yüzde 40'a varan düşük virüs miktarı tespit etmiş durumdalar. Ayrıca bu insanların vücutların koronavirüs bulunma oranı da yüzde 66 daha düşük.

Hastalığı hafif geçiriyorlar

mRNA aşıları

Tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre mRNA aşısı vurulan insanlar, hastalığı daha hafif atlatıyorlar. Bunun nedenlerini de açıklayan bilim insanları, vücuttaki koronavirüs sayısının düşük olmasının hafif atlatmaya yol açtığını belirtiyorlar. Uzmanlara göre vücutta dolaşabilecek virüs sayısının azalması, mRNA aşısı vurulmuş insanlarda büyük avantaj sağlıyor.

Bilim insanlarına göre mRNA tabanlı koronavirüs aşılarını vurulan kişiler, hastalığı daha az oranda bulaştırıyorlar. Bu da mRNA aşısı vurulmuş olan kişilerin yalnızca kendilerini değil, çevrelerini de korudukları anlamına geliyor. Yapılan araştırmanın özellikle de mRNA aşılarının uygulandığı ülkeler için önem arz ettiğini belirten uzmanlar, aşılamadan korkulmaması gerektiğini ifade ediyorlar.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/turkiyede-kullanilan-biontech-pfizer-asisiyla-ilgili-muthis-bulgu-6515165/
35
4
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
35
4
4
1
0