NASA, Mars'ın Doğal Uydusu 'Phobos'un Patatesten Ayırt Edemeyeceğiniz Bir Fotoğrafını Paylaştı

17
4
3
1
0
NASA, Instagram hesabında Mars'ın büyük uydusu olan "Phobos"un detaylı bir fotoğrafını paylaştı. Yaptığı paylaşımda insanların bu nesneye patates diyeceğini belirten kurum, kendilerininse buna "Mars Ay'ı" dediklerini ifade etti.

NASA, 67 milyondan fazla takipçisi olan resmi Instagram hesabından bir paylaşım yaptı. Kurum, yaptığı bu paylaşımda takipçilerini şaşırtan bir nesnenin görüntüsünü yakalamayı başarmıştı. Bu görüntü, Mars'ın iki uydusundan büyüğü olan "Phobos"un şeklini çok detaylı bir şekilde gösteriyordu. NASA, paylaşımı yaparken insanların bu görüntüyü "patates" sanacağını ancak durumun böyle olmadığını yazdı.

Mars Reconnaissance Orbiter isimli uzay aracının HiRISE isimli kamerasıyla çekilen görüntü, gerçekten de büyüleyici. Mars'ın Ay'ı olarak bilinen uydunun yüksek çözünürlüklü görüntüsü, gerçekten de bir patates gibi görünüyor. Ancak uydunun parlak ve metalimsi yapısı, görenlerin şaşkınlık düzeyini artırıyor. Dilerseniz lafı uzatmadan, Phobos'un görüntüsüne yakından bakalım.

NASA'nın paylaştığı Phobos fotoğrafı

Phobos Mars

Fotoğrafın Instagram'daki paylaşım halini görüntülemek isterseniz, buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

NASA, Instagram'da paylaştığı Phobos fotoğrafıyla ilgili bazı açıklamalarda da bulundu. Kurum tarafından yapılan açıklamalarda, bu uydunun her yüz yılda 1,8 metre Mars'a yaklaştığı ifade edildi. Bu hesaba göre Phobos, yaklaşık 50 milyon yıl içerisinde Mars'a çarpacak. Ayrıca, kendine ait bir atmosferinin olmadığı, sıcaklığının ise -4 santigrat derece ila -112 santigrat derece aralığında olduğunu belirtilen Phobos'un, yaşam şansı vermediği ifade ediliyor.

İlk kez 1877 yılında Asaph Hall isimli bir astronom tarafından keşfedilen uydunun bir de kardeşi var. Bilim insanları, o uyduya ise Deimos ismini vermişler. Bu isimler, Yunan mitolojisinde "Savaş Tanrısı" olarak bilinen Ares'in çocuklarından geliyor. Bu bağlamda; Phobos'un anlamı "korku" olarak karşımıza çıkarken Deimos ise korkunun cisim haline gelmiş hali olarak biliniyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/science/news/nasa-mars-moon-phobos-photo-instagram-share-potato-hirise-reconnaissance-orbiter-2486106#rss-gadgets-news
17
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
3
1
0