OnePlus, OxygenOS 11'in Neden Samsung One UI'a Benzediğini Açıkladı

28
6
2
2
0
OnePlus, OxygenOS 11 ile birlikte arayüzünün neden stok Android'den uzaklaşıp Samsung One UI'a benzediğine açıklık getirdi. OnePlus'a göre stok Android büyük ekranlı akıllı telefonlara uyumlu değil ve yeni bir tasarım dili şart.

Popüler akıllı telefon üreticisi OnePlus, kendi akıllı telefon arayüzü olan OxygenOS’un son sürümü OxygenOS 11’in beta sürümünü ilk yayınladığında kullanıcıları epey şaşırtmıştı. Zira OxygenOS 11, önceki OnePlus arayüzlerinin aksine stok Android arayüzünden epey uzaklaşıyordu.

OxygenOS 11’i detaylıca incelediğimizde OnePlus’ın yeni arayüzünde stok Android arayüzünden uzaklaşıp Samsung’un One UI arayüzüne yakınlaştığını görüyoruz. Peki OnePlus, kullanıcılarının çoğu tarafından fazlasıyla beğenilen arayüzünde neden böyle büyük bir değişikliğe ihtiyaç duydu?

Akıllı telefonlar sol elle, iki elle ve sağ elle kullanıldığında başparmağın erişebildiği noktalar

akıllı telefon parmak erişimi

Görseller, test kullanıcılarının ortalamasını göstermektedir.

Dün resmi forumu üzerinden yeni bir yazı paylaşan OnePlus, OxygenOS’ta neden büyük bir tasarım değişikliğine gittiği konusuna açıklık getirdi. OnePlus’a göre söz konusu tasarım değişikliği şirketin tercihinden ziyade ekranları sürekli olarak büyüyen akıllı telefonların gerekli kıldığı bir zorunluluk.

İster tek elle ister çift elle kullanalım, hepimiz akıllı telefonumuzu alttan tutuyoruz ve akıllı telefonların ekranları büyürken parmaklarımız tabii olarak büyümüyor. Dolayısı ile birkaç yıl öncesine kadar ekranın tamamına ulaşabilen parmaklarımız, şu anda ekranın yarısına zor zar ulaşabiliyor. OnePlus, söz konusu tasarım değişikliğini de tam olarak bu duruma bağlıyor.

OxygenOS 11 uygulama tasarım dili ve sistem uygulamaları

oxygenos 11

OnePlus’a göre stok Android arayüzü, büyük ekranlı akıllı telefonlar için optimize edilmemiş durumda ve bu durum, şirketi yeni bir çözüm bulmaya itiyor. Kullanıcılar ile çeşitli testler gerçekleştirdiklerini ifade eden OnePlus, bu testler sonucunda arayüzü nasıl güncellemeleri gerektiğine karar verdiklerini belirtiyor.

OxygenOS 11 ile birlikte sistem arayüzünde etkileşime gireceğiniz hemen hemen tüm butonlar ekranın altına, parmağınızın kolaylıkla erişebileceği bir konuma yerleştiriliyor. Ulaşmanın daha zor olduğu ekranın üst kısmı ise uygulama isimleri ve görüntüler için kullanılıyor. Aslına bakacak olursak bu tasarım dili, Samsung’un One UI tasarımına fazlasıyla benziyor. Hangisinin daha kullanışlı olduğunu ise OxygenOS 11’in kararlı sürümü yayınlandığında göreceğiz.

Kaynak : https://forums.oneplus.com/threads/a-peek-inside-oxygenos-11.1291271/
28
6
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
28
6
2
2
0