Pentagon, UFO'lar ile İlgili Bulguları Yılda İki Kez Açıklayacağını Duyurdu

39
18
5
3
3
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, dünyanın en çok tartışılan konularından UFO'larla ilgili yeni bir karar aldı. Alınan bu karara göre Pentagon, yılda iki kez UFO'lar ile ilgili yapılan araştırma ve elde edilen bulguları paylaşacak.

UFO'lar, daha doğrusu Dünya dışı yaşama dair bulgular(!), dünyanın en tartışmalı konularından bir tanesi. Bazı kesimler Dünya dışı yaşamın varlığını kabul edip UFO'ların gerçek olduğunu ifade ederken bazıları ise UFO'ları kesin bir dille reddediyor. Bu konuda resmi açıklamaların nadiren yapılıyor olması ise konunun gizemini daha da artırıyor.

New York Times'da yer alan bir habere göre ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, UFO'lar üzerinde yapılan çalışmalar ve elde edilen bulgular ile ilgili yeni bir karar aldı. Alınan karara göre artık Pentagon, altı ayda bir UFO'larla ilgili kamuoyu açıklamaları yapacak.

UFO

Pentagon'un UFO birimi eski yetkililerinden Eric Davis, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda geçtiğimiz dönemlerde bir ekibin, insanoğlu tarafından yapılmamış nesneler bulduğunu açıkladı. Davis ayrıca, mart ayında gizli bir brifing verdiğini ve bu brifingde de dünya dışı araçlar üzerinde durduğunu ifade ediyor. 

Pentagon'un kamuoyuna açıklama yapma kararı almasının altında yatan temel neden; diğer ülkelerin de havacılık üzerinde yaptığı çalışmaları aktarmak. Aslında ABD hükümetinden bazı kişiler de UFO'ların varlığına inanmıyor. Örneğin bu kararın alınmasını sağlayan Senatör Marco Rubio, yaptığı açıklamalarda bazı askeri üs ve askeri tatbikat yaptıkları alanlarda kendilerine ait olmayan uçan nesneler tespit ettiklerini söylüyor. Rubio'ya göre bu nesnelerin uzaydan geliyor olması, Rusya ya da Çin'in askeri teknolojilerinin bu denli gelişmiş olmasından daha iyi.

UFO

Marco Rubio, Senato Seçimi İstihbarat Komitesi Başkan Vekili olarak da görev yapıyor ve Pentagon'un hazırlayacağı raporları, kendi komitesi ile birlikte inceleyecek. Rubio, elde edilecek bulguların bütçelerle ilgili hazırlanan raporlara eklenmesini istiyor. Yapılacak açıklamaların büyük önem arz ettiğini ifade eden Rubio, bu sayede UFO'larla ilgili elde edilen bulguların raporlanmasının standart hale geleceğini söylüyor.

Senatör, UFO biriminden gelecek açıklamaların çok sıkıcı olabileceğini ancak bunun yapılmak zorunda olduğunu belirtiyor. Ayrıca bu düşünceye katılan çok büyük bir kesim de var. Hatta Pentagon UFO Birimi'nin 2017 yılında görevini bırakan müdürü Luis Elizondo, yaptığı açıklamalarda bu fikrin çok daha önceden hayata geçmesi gerektiğini ifade etti. Elizondo'ya göre artık, UFO'lar ile ilgili elde edilen bulgular saklanmak zorunda kalınmayacak.

Kaynak : https://nypost.com/2020/07/23/pentagon-ufo-unit-to-publicly-release-some-findings/
39
18
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
39
18
5
3
3