İddia: PlayStation 5’in Tasarımı Ortaya Çıktı

81
41
25
9
7
Uzun zamandır beklenen yeni PlayStation hakkında sonunda elimizde bir konsept tasarım bulunuyor. İşin daha da güzeli, bu konsept tasarım Sony tarafından alınmış bir patent aracılığıyla ortaya çıkmış olması. Gelin detaylara yakından bakalım.

PlayStation 5’in çıkışına bir sene kalmış durumda ve cihazla ilgili yeni dedikodular ortaya atılmakta. Tüm bu dedikodular ise beklentiyi ve heyecanı arttırırken ortaya bir patent çıktı. Patentin Sony tarafından PlayStation 5 için alındığı düşünülüyor.

Bahsi geçen patentin 13 Ağustos’ta Sony’nin elektronik cihazlar kapsamında alındığı söyleniyor. Patentte görünen tasarım, bir oyun konsoluna benzediği için PlayStation 5 olmama ihtimali çok az görünüyor. Patent sayfası, LetsGoDigital üzerinde paylaşıldı. Patent, WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi) aracılığıyla kayıt altına alındı ve üzerinde tasarımcısı olarak Sony’nin yöneticilerinden Yusuhiro Ootori’nin ismi veriliyor.

Olası PlayStation 5 tasarımı:

Playstation 5

Yeni PlayStation 5 patentinde en heyecan yaratan nokta V şekilli tasarımı. Bu tasarımın sebebi Roma rakamlarında V’nin 5 anlamına geliyor olması olabilir. Diyagram üzerinde Dualshock oyun kolları için koyulmuş USB girişler de mevcut. Bunların yanı sıra disk yerleştirmek için bulunan bir bölme ve güç tuşu da görünüyor.

Yan taraflarda bulunan açıklıklar da muhtemelen havalandırma sistemi için koyulmuş. Hava boşlukları, PlayStation 5 içinde bulunacak güçlü sistemin sağlıklı çalışabilmesi için çok iyi dizayn edilmeli.

Bir cihazın son hâli, çoğu zaman patent diyagramından oldukça farklı görünür. Büyük ihtimalle birkaç ay içerisinde PlayStation 5’in tasarımını gözler önüne sunan erken tasarım görüntüleri de paylaşılacaktır. Sony, artan PlayStation model sayısını konsolların üstünde yaptığı tasarım değişiklikleriyle ortaya koymayı seven bir şirket. Bu yüzden diyagramda görünen tasarımın 2020’nin yaz aylarında elimize geçecek PlayStation 5’e benzer yapıda olması oldukça muhtemel.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/this-leaked-ps5-patent-gives-us-our-best-look-at-the-console-design-yet
81
41
25
9
7
Emoji İle Tepki Ver
81
41
25
9
7